Freerk de Hoop mailt: Drumband de Marko's bestaat inmiddels uit 34 leden. Deze leden bespelen onder andere trommels, pauken en lyra's. Regelmatig geeft Drumband de Marko's optredens in de regio, maar ook daarbuiten. Na de zomervakantie wil de drumband een aantal nieuwe instrumenten aan de drumband toevoegen. De drumband is op zoek naar leden die ritme-instrumenten of de Ierse fluit willen bespelen.

Bij ritme-instrumenten denkt de drumband aan de tamboerijn, bekkens en maracas (Sambaballen). Ervaring voor deze instrumenten is niet noodzakelijk. Het bespelen van deze ritme-instrumenten kun je bij De Marko's leren.
Een Ierse fluit is een metalen fluitje met zes vingergaten. Alle toonsoorten kunnen op dit fluitje worden bespeeld. Voor het bespelen van de Ierse fluit is het belangrijk om blokfluitervaring te hebben.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Freerk de Hoop op 06-41060676 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.