In februari/maart 2009 organiseert violist/zanger/gitarist Gilles Rullmann een serie workshops: drie eendaagse folkworkshops en een weekend. De ene keer technisch de diepte in, de andere keer improviserend tot op grote hoogten. Soms is het swingend, dan weer indringend, op heldere wijze leer je technieken om je spel te verbeteren, met veel plezier worden prachtige melodieën gespeeld. Redelijke instrumentbeheersing is vereist, noten lezen niet noodzakelijk, bladmuziek is wel beschikbaar.

Zondag 22 februari: opfriscursus streektechniek voor violisten en andere strijkers
Zondag 8 maart: ritmische begeleidingstechnieken voor strijkers
Zondag 15 maart: improvisatie voor melodieinstrumenten (of melodie spelende gitaristen/bassisten etc.)
Vrijdag 27-zondag 29 maart: Iers vioolweekend
 
De workshops worden gegeven in Amsterdam en Haarlem. Meer informatie over inhoud, tijden, kosten, inschrijven etcetera vind je op www.gillesrullmann.com (onder lessen/workshops). Met vragen kun je contact opnemen met Gilles Rullmann: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-28760345.
 
Gilles speelt viool, gitaar en zang en is docent in hart en nieren. Voortbouwend op ruime ervaring als wildwaterkano-instructeur, universitair docent milieukunde en viooldocent bij de Traditional Music Society aan het University College Dublin, is hij sinds een aantal jaren door zijn grote enthousiasme, vakkennis, unieke aanpak en aanstekelijke muzikaliteit een veelgevraagd docent voor privélessen (vooral viool, soms ook andere instrumenten) en workshops bij de Stichting Volksmuziek Nederland, bij festivals, muziekscholen en orkesten/bands. Daarnaast speelt hij in verschillende groepen.