Ilse Coppieters van Muziekmozaïek mailt: Na het succes van vorig jaar, wil Muziekmozaïek ook weer geld inzamelen voor het goede doel tijdens de actie Music For Life van Studio Brussel. Daarom zijn we op zoek naar folk- en jazzmuzikanten die hun steentje willen bijdragen op zaterdag 19 december in Gent (Oost-Vlaanderen, België).

Samen met Dries Feys, een van de mannen achter Folkroddels.be, doet Muziekmozaïek bij deze een open oproep naar folk- en jazzgroepen en individuele muzikanten om op zaterdag 19 december 2009 van 12u tot 17u in de Gentse binnenstad als straatmuzikanten geld in te zamelen. Dat geld gaat naar het goede doel dat geselecteerd werd door Music For Life van Studio Brussel (vorig jaar kon Muziekmozaïek maar liefst 3.000 euro overhandigen).
 
Het basisconcept van Music For Life is opnieuw een zes dagen durende radiomarathon (van 19 tot en met 24 december 2009) vanuit Het Glazen Huis - terug in Gent - om geld in te zamelen voor een 'stille ramp' waar Het Rode Kruis zich voor inzet. Dit jaar is dat malaria: een ziekte die jaarlijks meer dan een miljoen dodelijke slachtoffers maakt, maar toch relatief gemakkelijk te voorkomen is.
 
Meer informatie over Music For Life van Studio Brussel en het Rode Kruis Vlaanderen vind je via deze link: www.rodekruis.be en www.stubru.be.
 
Als het je iets lijkt, alvast het volgende: er moet akoestisch worden gespeeld (zonder gebruik van enig elektrisch versterkt instrument), je moet een beetje tegen de eventuele winterse kou bestand zijn - dus heel goed ingeduffeld zijn, of dichtbij elkaar kruipen -, je moet rekening houden met de afgesproken uren en plaatsen, en het ingezamelde geld moet uiteraard volledig aan het goede doel worden geschonken.
 
Wil je meedoen? Laat dat dan snel weten en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet daarin je motivatie om mee te doen, en omschrijf je groep en het (folk- of jazz)genre dat je brengt. Als het kan ook een link naar een MySpace of enkele mp3'tjes meesturen, zodat we weten wat voor muzikaal vlees we in de kuip krijgen.
 
Geselecteerde groepen krijgen een mailtje terug met wat meer informatie en een voorstel van plaats en uur van optreden op 19 december.
 
Heel belangrijk: kandideren moet voor 10 december 2009. We moeten ook een kopietje van de identiteitskaarten (voor- en achterzijde) van alle groepsleden ontvangen (te sturen naar datzelfde e-mailadres - zie hierboven) met vermelding van het bespeelde instrument. Stad Gent stelt dit als voorwaarde om een vergunning te kunnen afleveren als straatmuzikant.

We hopen alvast op jullie massale reacties.