Tijdens het pinksterweekend (22-23 mei 2010) vindt dit jaar voor de zevende keer een Ierse fiddle workshop plaats in Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) in en rond de boerderij van de familie Schroevers. Er zijn Ierse docenten en ook kinderen kunnen lessen volgen.

Speciaal voor dit weekend komen enkele docenten over uit Ierland om in verschillende workshops de fijne kneepjes van het fiddlen over te brengen. Dit jaar zijn dat Claire Gallagher, Ronan Galvin, Danny Diamond en Martin McGinley. Aan de kinderen geven drie Nederlandse docenten les: Renske Duijm, Judith Kolen en Anneke Eijkelboom.
 
Kosten zijn 65 euro voor kinderen t/m 12 jaar en 85 euro voor iedereen vanaf 13 jaar. Kamperen in de boomgaard is gratis. Het weekend is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fiddlers, jong of oud. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er op tijd bij.
 
Meer informatie en foto's van voorgaande jaren zijn te vinden op www.pinkstermuziekfeest.nl. Wie vragen heeft of zich wil opgeven kan een mailtje sturen naar Anneke en/of Laura: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.