Ook dit jaar nodigt Muziekmozaïek, Impulscentrum voor Folk en Jazz, tijdens de herfstvakantie jongeren tussen 15 en 25 jaar uit op een Samenspelstage rond folk, jazz en wereldmuziek. Samen met toonaangevende artiesten uit de folk- en jazzwereld kunnen jongen er vijf dagen lang musiceren. Op het programma van de Samenspelstage staan samenspel, harmonieleer, improvisatie en het bewerken van melodieën. Maar ook een brokje muziektheorie komt aan bod, met elke avond een concert of een leuke ontspanningsactiviteit.

Deelnemers aan deze stage moeten zelf hun instrument meebrengen, met eventuele versterker. Alle instrumenten zijn welkom: typische folk- of jazzinstrumenten maar ook klassieke harmonie- of fanfare-instrumenten. Iedereen is wel verantwoordelijk voor zijn eigen instrument(en).

Van de deelnemende muzikanten wordt een behoorlijk niveau verwacht.

Lesgevers zijn Tom Theuns, Wouter Vandenabeele en Filip Verneert.

De stage vindt dit jaar plaats van zondagavond 31 oktober tot en met vrijdagavond 5 november 2010, in Domein Uidekrij in Gooik (Vlaams-Brabant), België. 

Deelnemen kost 250 euro (incl. volpension), € 225 voor het tweede en volgende gezinslid. Wie lid is van Muziekmozaïek (individueel of als lid van een groep) krijgt 10 euro korting.

Schrijf hier in: www.muziekmozaiek.be.