Huismuziek organiseert diverse cursussen in De glind (nabij Barneveld). Van 30 juli t/m 6 augustius 2011 is er een Renaissance-week met muziek en dans in De Glind. Van 22 t/m 26 augustus is daar een midweek voor vrouwenkoor en orkest waarbij barokmuziek uitgevoerd zal worden.

Hieronder de overige info die Bureau Huismuziek heeft gestuurd:

Renaissance dans en muziek: de ideale hoveling
Huismuziek organiseert een Renaissance-week met muziek en dans in De Glind. In de week van 30 juli tot en met 6 augustus 2011 werken drie verschillende groepen met elk een eigen docent aan podiumkunst gebaseerd op Het Boek van de Hoveling (Il libro del Cortegiano) van de 16de eeuwse Baldassar Castiglione.
De cursus vindt plaats in De Glind, in de buurt van Barneveld en kost 265 euro voor jongeren tot 23 jaar, 530 euro voor leden van Huismuziek en 590 euro voor anderen. Inschrijven voor 23 april 2011 op de website van Huismuziek, telefonisch of via ons papieren inschrijfformulier.

Programma
Zangers, dansers en instrumentalisten werken aan repertoire uit de 15e en 16e eeuw. Uit die tijd is een aantal dansmanuscripten bewaard gebleven. In deze cursus richten we ons voornamelijk op de Italiaanse bronnen, die een grotere variëteit aan dansen laten zien dan de Bourgondische. Er komen heel eenvoudige dansen aan de orde die iedereen meteen kan meedansen, maar ook een aantal wat ingewikkelder, voor deelnemers die zich graag in dit bijzondere repertoire willen verdiepen. Het instrumentale ensemble begeleidt de dansers. De zangers werken aan de meerstemmige Italiaanse en Vlaamse ensemblezang van de late Renaissance, eventueel in combinatie met instrumenten.

Voor wie
De cursus biedt plaats voor zangers van alle stemtypen, dansers, bespelers van blokfluit, cornetto, viool, zink, baroktrombone, altviool, cello, viola da gamba, luit, theorbe en gitaar. Alle deelnemers moeten minstens van gemiddeld niveau zijn. De zangers werken onder leiding van Christopher Kale, Dorothée Wortelboer ontfermt zich over de dansers en het orkestje wordt begeleid door Jacqueline Dubach. Kinderen en jongeren zijn welkom. Indien er minimaal 4 kinderen onder de 6 jaar zich aanmelden regelen wij kinderopvang voor een deel van de dag, zodat de ouders in die tijd aan de workshops kunnen deelnemen.


Barokmuziek voor vrouwenkoor en orkest

In de zomer organiseert Huismuziek een midweek voor vrouwenkoor en orkest in De Glind, bij Barneveld. Van 22 tot en met 26 augustus werken docenten Marjolein Berkvens (koor) en Kees Hilhorst (orkest) met de cursisten naar een uitvoering toe. De cursus kost 395 euro voor cursusleden en 425 euro voor anderen. Er is plaats voor zangers (sopranen en alten), strijkers, blazers en voor de continuo: een klavecinist en een fagottist. Inschrijven kan tot 1 mei 2011 op de website van Huismuziek, telefonisch of via ons papieren inschrijfformulier.

Programma
De cursisten studeren enkele stukken in, die speciaal zijn geschreven voor vrouwenstemmen en orkest. Onder andere van Bononcini, Pergolesi (Stabat Mater), Vivaldi en Händel. Kees Hilhorst, een veelgevraagde barokviolist en docent leert de instrumentalisten meer over de barokke uitvoeringspraktijk. Articulatie, stokvoering, het gebruik van versieringen en vibrato komen aan bod.

Marjolein Berkvens, die zelf al jaren een eigen vrouwenkoor leidt, gaat intensief met het koor aan de slag. Wat voor manier van zingen vraagt deze muziekstijl, hoe kun je goed luisteren en toch je eigen stem niet uit het oog verliezen? ’s Avonds is er gelegenheid om kleinere ensembles te vormen en kamermuziek te maken. Ook geven zij allebei een lezing. We sluiten de cursus af met een feestelijke en openbaar toegankelijke uitvoering voor familie/vrienden en buurtbewoners.


Huismuziek

Vereniging Huismuziek biedt al bijna 60 jaar een gevarieerd cursusaanbod van jaarlijks 30 muziekcursussen voor jong en oud, beginners en gevorderden met klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, lichte muziek en op maat gemaakte arrangementen door onze docenten.
Geïnteresseerde musici kunnen lid worden en krijgen dan korting op de cursussen, toegang tot de spelerscontactbank, de muziekbibliotheek, de docentenbank en het prikbord. Verder brengt Huismuziek een vijfjaarlijkse papieren nieuwsbrief en een maandelijkse elektronische nieuwsbrief uit.

Verder in 2011
Music Mix weekend 2 april alle niveaus
Liedinterpretatie voor duo’s 16 april vanaf  ♪♪♪
Algemene muziekweek 17 juli vanaf ♪♪
Kamermuziekweek KMC 1 24 juli vanaf ♪♪♪
Kamperen met gezinnen 25 juli alle niveaus
Renaissance muziek en dans NIEUW 30 juli vanaf ♪♪♪
Kamermuziekweek KMC 2 31 juli vanaf ♪♪♪
Bach op Terschelling 14 augustus vanaf ♪♪♪
Barokmuziek voor vrouwenkoor en orkest NIEUW 22 augustus vanaf ♪♪♪
Cursus akoestische gitaarbouw 3 september
Blazersensemble weekend 16-17 september vanaf ♪♪♪
Fauré requiem voor koor 24 september vanaf ♪♪
Music Mix weekend 1 oktober alle niveaus
Met je cello op de versiertoer! 8 oktober ♪♪♪♪
Be kind for wind with Mozart (blaasoctetten) NIEUW 8 oktober vanaf ♪♪♪
Blokfluitensemble weekend 8 oktober vanaf ♪♪♪
Grieg, Holberg suite voor strijkorkest 5 november vanaf ♪♪♪
Richard Straus, Serenade voor blazers 5 november vanaf ♪♪♪
Ludwig’s Friends 2:Spohr Nonet 12 november vanaf ♪♪♪♪
Music Mix weekend 19 november alle niveaus
Tous les matins du monde (Franse barokmuziek) 9 december vanaf ♪♪♪
Muziekmidweek met Kerst 22 december vanaf ♪♪

Neem voor meer informatie contact op met Bureau Huismuziek. Zie: www.huismuziek.nl.
Huismuziek is ook op facebook te vinden.