Stichting Fiddler’s Farm organiseert op 15 oktober 2011 een Ierse fiddle workshop in Oude Niedorp. Speciaal voor deze workshop komen twee fiddlers over uit Ierland: Tara Connaghan uit Donegal en Donall Donnelly uit Tyrone. De workshops worden gehouden in/rond The Irish Cottage in Oude Niedorp (N-H). Kosten zijn € 45 p.p., inclusief lunch. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er op tijd bij! Deze workshops zijn geschikt voor (enigszins) gevorderde fiddlers en violisten (heb je vragen over het niveau, neem dan even contact op). Na de workshops is er een sessie.

Opgeven en/of vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie: www.fiddlersfarm.nl

Donall Donnelly
Donall Donnelly groeide op in Tyrone. Nadat hij de prestigieuze ‘Fiddler of Dooney’ competitie won, toerde hij de hele wereld over met grote namen als Capercaille en the Michael McGoldrick band. Donall maakte zijn opwachting in verschillende Britse en Ierse radio- en televisieprogramma’s over traditionele muziek, waarin zijn uitmuntende techniek en gevoel voor ritme steevast werden geroemd. ‘The Irish Times’ omschreef hem als ‘een van Ierlands beste jonge fiddlers’ naar aanleiding van de cd ‘Driven’ die hij met gitarist Brian Hanlon opnam. Donall speelde verschillende concerten in Nederland met bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Tara Connaghan
Tara Connaghan komt uit Donegal, ‘fiddlecounty’ bij uitstek. Ze werd al tijdens haar vroeg jeugd omringd door Donegal fiddlers en het was dan ook niet verrassend dat ze ervoor koos om een universitaire opleiding musicologie te gaan volgen in Cork. Ze behaalde cum laude een Master’s Degree in Irish Traditional Music Performance en speelde daarna in verschillende groepen. Ze toerde door Europa, Azië en de Verenigde Staten met de Ierse dansshow Gaelforce en presenteerde een televisieprogramma over traditionele muziek. Daarnaast geeft Tara les tijdens de Glencolumbcille Fiddler’s Summerschool in Donegal.