Rusmir Oz Hadziarapovic mailt: Faerydae is op zoek naar een whistle speler/speelster die onze formatie kan versterken. Faerydae is goed lopende semi-professioneel band met de ambitie om de hele wereld over te trekken. We spelen Europese folk, met een voorkeur voor onregelmatige maatsoorten. We zien het als een utidaging om van bestaande folk onze eigen interpretaties te maken, waarbij we maatsoorten veranderen en bestaande nummers door elkaar spelen. In het verleden hebben we opgetreden in Nederland, Duitsland en België waarbij we o.a. speelden op Phantasiafest, de Elf Fantasy Fair en (in februari 2012) Phantasium. In de toekomst willen we ons repetoir uitbereiden met meer balkan muziek en eigen nummers.
We zijn per direct op zoek naar iemand die ons kan versterken op whistles: fluit, klarinet, tin/low whistle of andere blaas of melodie instrumenten. Multi-instrumentalisten hebben onze voorkeur, maar ook als je 1 instrument uitstekend beheerst willen we je graag leren kennen. We vinden het belangrijk dat je één instrument goed kan bespelen en dat je niet bang bent om te improviseren. Verder moet je bereid zijn om de nummers die wij reeds op ons repertoire hebben te leren spelen. Voor dit jaar hebben we reeds meerdere optredens staan waarin je mee gaat spelen. Het is voor ons niet belangrijk of je muziek aanleert via noten of op gehoor.
Repetities vinden wekelijks plaats op maandagavond in Nijmegen (en soms Heusden).
Wij bieden je een band waar het plezier in spelen voorop staat, je de kans krijgt voor eigen inbreng en we samen arrangementen maken.
Mocht je interesse hebben dan kun je reageren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag willen we van je weten wat je ervaring is en waarom je graag bij Faerydae wil komen spelen. Eventueel kun je al een stukje opname van jezelf mee sturen. Op onze website kun je een paar voorbeelden vinden van onze muziek: Faerydae.nl.