Sandy Valize mailt: Ik werk als activiteitenbegeleider bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Daar hebben we een cymbaaltje met slechts 10 verschillende nummers op bladmuziek. Het aanschaffen van meer nieuwe bladmuziek is momenteel helaas niet mogelijk doordat we een zeer beperkt budget hebben. Ik was begonnen met het overschrijven van gewone bladmuziek naar bladmuziek voor een cymbaaltje. Maar aangezien ik niet heel erg muzikaal ben, kost dat ongelofelijk veel tijd.

Een cliënt van ons heeft 24 uur per dag epileptische activiteit, zij maakt altijd een bepaald 'klaag'geluid. Met greensleeves en de europese hymne kan ik dat tijdelijk doorbreken, een instrumentale CD van Bach lukt dat soms ook, maar zelf muziek maken werkt veel beter. Dit was echt een zeer bijzondere doorbraak. Maar alleen die twee nummers de hele dag spelen is natuurlijk ook niet zinvol. Waarschijnlijk reageert zij positief op hoge nummers die bij de eerste noten omhoog gaan. Andere cliënten genieten ook van andere liedjes.
Heb jij de mogelijkheid om bladmuziek voor een cymbaaltje voor ons te kopiëren/in te scannen? Dan kan ik ze zelf wel op het juiste formaat vouwen of snijden.
Met vriendelijke groet,
Sandy Valize
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.