Na een goed ontvangen tourtje afgelopen maart komt Kyle Carey in 2013 terug naar Nederland. De Amerikaanse zangeres staat al gepland op 25 mei bij de  Celtic Night in Theater Landgraaf, maar is van 18 mei t/m 2 juni ook nog te boeken. Math Heijen stuurt de volgende info:
De ingrediënten voor Kyle Carey’s muziek worden gevormd door songs uit de American Folk Anthology, de poëzie van Louise McNeill, dichteres uit de Appalachen, en het luisteren naar de beste hedendaagse folk-muzikanten tijdens haar weekend baantje in Caffe Lena (in Saratoga Springs, NY). Het resultaat wordt nog het beste omschreven door Kerry Dexter van ‘Music Road’:

“Het is Kyle’s poëtische benadering van het verhaal, het landschap, de emotie en de taal, die zaken in het middelpunt weet te plaatsen, en haar prettige manier van zingen als een echte verteller, wat de deuren opent naar haar verhalen. Gospel verweven met Keltische muziek, banjo gecombineerd met het Schotse Gaelic, verhalen over mijnwerkers, en reisverhalen over verlies, verandering en erkenning. Kyle’s debuutalbum Monongah is als een gevarieerde reis,  die zeer de moeite waard is om samen met haar te volgen”.

Niet alleen de songs van Monongah zijn van een hoge kwaliteit. De productie en geluidskwaliteit van dit album zijn echt prachtig en het design is bijzonder fraai. Het album werd dan ook zeer positief ontvangen, getuige de vele positieve press quotes. Deze zijn hier te lezen.

In Maart 2012, tijdens haar eerste tournee in Nederland, wist Kyle het publiek volledig te overtuigen van haar kwaliteiten. Samen met Bart-Jan Baartmans (gitaar, mondharmonica en mandoline) en Ruadh Duggan (viool en harmony vocals) zette ze een prima show neer. Tijdens een viertal optredens en drie radioprogramma’s wist dit charmante trio het publiek steeds voor zich te winnen, en Kyle heeft met haar betoverende stem menigeen doen smelten.

In 2013 komt Kyle Carey terug. Nu voor een meer uitgebreide tour, van 18 mei tot en met 2 juni. Ze zal weer begeleid worden door een gitarist, zoals het er nu naar uitziet wederom B.J. Baartmans, en in ieder geval door Ron Janssen op viool. Ze zal onder andere optreden als hoofdact op de Celtic Night van Theater Landgraaf, op zondag 25 mei 2013.

Kyle kan geboekt worden via Peter van Zeijl van Musicadrift, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06-57585960.

Math Heijen

Blackbird Bookings
Promotie en begeleiding Kyle Carey