Nienke Bijker mailt: Harmony Glen is een succesvolle folkband die keltische folk combineert met klanken uit de wereldmuziek en eigen materiaal. De band bestaat sinds 2005 en heeft inmiddels vier albums uitgebracht die wereldwijd lovend ontvangen zijn. We spelen voornamelijk in Nederland maar touren ook regelmatig naar Engeland en Duitsland.

De bezetting van Harmony Glen bestaat uit akoestische instrumenten: trekzak, banjo, mandoline, tin whistle, viool, contrabas, meerstemmige zang en bodhrán maar ook elektrische:  Chaoscilator, EWI en Eigenharp Alpha.

Wij zijn op zoek naar een percussionist / drummer die een stevig festivalgeluid neer kan zetten maar ook liefde heeft voor het opvullen, invullen en aanvullen van onze muziek met subtielere en gevarieerde percussie.
Je hoeft niet per sé een folk-fanaat te zijn om met Harmony Glen mee te spelen, een beetje kennis van de gebruikelijke ritmes en stijlen in de keltische folk is wel handig. Leuk ook als je een beetje kan zingen! Wij schuwen elektriciteit en computers niet dus als je je eventueel ook wil uitleven met drumsamples en dergelijke dan staan we daar zeker voor open. We verwachten muzikaliteit, flexibiliteit, inzet en een professionele houding. We repeteren eens per week in het midden van het land.

Wij bieden: Een leuke, open minded folkband met gezellige bandleden. Veel lol op het podium. Optredens door heel Europa (en wie weet wel verder weg) op kleine en grote podia en festivals.

Voor geluidsfragmenten kijk op www.harmonyglen.com Heb je interesse? reageer dan snel! Het is fijn als je een soort muzikaal CVtje kan mailen, evt met wat voorbeelden van je werk, aan Vincent:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.