Volgend weekend (10-12 augustus 2012) barst Folkwoods weer los in Eindhoven. Naast de vele optredens is er ook een workshop nyckelharpa. De organisatie heeft daarvoor de vermaarde Peter 'Puma' Hedlund weten te strikken. Hij zal op zaterdag een workshop van ongeveer een uur geven en voor de bezoekers van het festival is deze uiteraard gratis.

Op zondag 12 augustus om 18.00 uur laat Peter Hedlund samen met Öystein Sandbukt op podium 2 zien en horen wat je zoal met een nyckelharpa kan doen. Als extraatje is Peter bereid gevonden een korte workshop te geven, en wel op zaterdag 11 augustus van 13.00 tot 14.00 (wat ongetwijfeld uit zal lopen) in de Solar Cinema Tent (Podium 4). De Iste Kornbodsmarsch wordt dan behandeld,
Peter stemt zijn nyckelharpa op de traditionele manier; C-G-C-A, maar je kunt ook met andere stemmingen meedoen. Voor de meest voorkomende stemmingen heeft Nikolaj Marks een tablatuur gemaakt. Wil je meedoen en de tablatuur of een midi-file ontvangen per mail stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..