De Veldhovense band de Folkaholics heeft een mooi initiatief om bij te dragen aan het voortbestaan van Folkwoods in Eindhoven. Zij willen graag een verzamel-cd samenstellen met nummers van bands die ooit op het festival hebben opgetreden. Daarvoor hebben ze natuurlijk wel hulp nodig, hieronder lees je het bericht dat Joris Barnier van de Folkaholics ons stuurde: Zoals velen weten gaat het Folkwoods Festival in 2013 niet door vanwege financiële redenen. Het festival is momenteel een financieel gezond festival, maar kampt nog met de verliezen die in de eerste jaren, bij het opstarten van het festival, zijn gemaakt. Hierdoor is ook het doorgaan van editie 2014 nog niet zeker. Dit mogen we niet laten gebeuren, en de folkbands die al eens op Folkwoods hebben opgetreden kunnen een steentje bijdragen om Folkwoods financieel te steunen.

Het idee is om en verzamel cd van het Beste van Folkwoods uit te brengen, waarvan de winst gedoneerd wordt aan de Stichting Bijzondere Folkprojecten. Deze stichting verzamelt altijd al de giften en subsidies voor het Folkwoods festival en is nu coördinator van diverse benefietactiviteiten.

Het idee
Veel folkbands hebben zelf al één of meerdere cd’s uitgebracht en weten dat de productiekosten hoog zijn voor een niet professionele band. Dit is daarom voor de bands een ideale manier om 1 nummer uit te brengen op een cd die voor een groot publiek beschikbaar wordt gemaakt. Je nummer komt nu niet alleen bij je eigen fans, maar ook bij de fans van de andere bands, de vaste bezoekers van Folkwoods en overige folkliefhebbers die graag en verzamel cd willen hebben. Een erg groot afzetgebied dus.
Om de kosten behapbaar te houden is er een minimum aantal van 10 bands wat we zoeken om mee te doen met de productie van de cd. Elke band draagt 1 nummer bij wat de band zelf al opgenomen heeft (nieuw of oud werk is natuurlijk de keuze van de band zelf). De band draagt 100 euro bij aan de productiekosten en krijgt hiervoor 10 cd’s, 1 nummer op de cd en een afbeelding van de band verwerkt in het hoesje.

Interesse?
Ben je als band of als soloartiest geïnteresseerd in deelname aan dit project, neem dan contact op met Joris Barnier via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor verder toelichting en vragen kun je hier terecht.