Jos Maas mailt: Wij zijn de Kaapstander, van huis uit een weinig orthodox, gemengd shantykoor, en al jaren bezig in wat nu wel waterfolk of nautische folk genoemd wordt. Ons koor bestaat uit circa 40 mannen en vrouwen en we hebben begeleiding van een accordeonist, een blazer (klarinet en fluiten), een slagwerker, een gitarist en een dirigent die tevens viool, melodica en fluiten bespeelt. Onze optredens worden verlevendigd door interessante choreografie. Wij zijn vaak gevraagd op de festivals van Boulogne sur Mer, Appingedam (Bie Daip) en Vegesack bij Bremen.

Ons repertoire is breed, de tekst moet over de zee of het water gaan, maar verder zingen we wat we zelf mooi vinden. De zeemans- en volksliedjes komen uit de Lage Landen, uit Noord Frankrijk en Bretagne,
uit Engeland en Ierland, uit Amerika. Wij putten ook uit het kleinkunst- en klassieke repertoire. Zo zingen we het 15-e eeuwse Spaanse vierstemmige Pasa el agoa, met instrumentale intermezzi op kromhoorn en
blokfluit naast de vertaalde Franse liedjes van o.a. Georges Brassens en Guy Béart.

Onze dirigent is een professionele musicus uit Antwerpen. Sinds kort hebben wij een gitariste die ook professioneel zang- en gitaarles geeft, onder ander aan enkele leden van ons koor, die zich als solist bekwamen. Wij streven naar meerstemmige arrangementen en interessante instrumentale begeleiding en tussenspelen, die door de dirigent en de gitariste worden gemaakt.

Wij zoeken versterking van onze accordeoniste met een tweede accordeonist (m/v). Ook zouden wij graag een trekzakspeler willen hebben. Van deze muzikanten vragen wij dat ze onze wekelijkse repetitie
op dinsdagavond bijwonen, thuis de arrangementen studeren en meedoen aan onze optredens zo'n 20 per jaar, waarvan enkele in het buitenland.

De sociale samenhang is sterk in onze groep, we zijn een gezellige, soms wat chaotische groep, maar weten van wanten als er een prestatie van ons verwacht wordt. Onze vestigingsplaats is Oudewater in het Groene Hart en de leden komen uit de wat ruime omgeving.

Reacties zien we graag tegemoet op het adres van Jos Maas, lid van de muziekcommissie, telefoon 0348-41 63 57 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..