Singer-songwriter Bill Baboon zoekt optredens op 7, 8, 9 en 11 maart 2014 in Amsterdam. Hij stuurde ons de volgende info: Ik ben singer/songwriter Bill Baboon, 44 jaar, laatbloeier, eeuwig kind. Ik speel voornamelijk eigen songs met klassieke- en western gitaar, mondharmonica en zang.  Invloeden van natuurlijk Bob Dylan, Johnny Cash, Leonard Cohen, maar ook bijvoorbeeld Suzanne Vega en Bruce Springsteen. Reacties uit het publiek zijn over het algemeen  positief, zowel over nummers als over de afwisseling van het repertoire en de (humoristische) anekdotes.

Volgend jaar speel ik met Bill Parker (USA) in Steendam en in november 2013 speelde ik met Inge van Calcar een dubbelconcert in Den Andel, twee kleine, maar fijne settings in het Noorden van het land. Ik heb ook in juni 2013 op de verjaardag van Xaviera Hollander in A'dam gespeeld en ik heb een piepklein rolletje als straatmuzikant in de TV-serie "Heer en Meester' met Daan Schuurmans. In 2014 op de buis.  In december 2013 speelde ik in het befaamde singer/songwriterscafé de Amer, in Drenthe, het optreden van een half uur werd op dvd opgenomen:

http://youtu.be/_e0hXHtrcAU deel 1   (4 nummers)
http://youtu.be/VffHTftWLNs deel 2   (3 nummers)

Ik kan behalve drie zeer gevarieerde sets met voornamelijk eigen werk ook als voorprogramma
of als invaller benaderd worden, de covers zijn van oa Bob Dylan, Van Morrisson, Kris Kristofferson, Suzanne Vega en Neil Young.
Mijn site: http://www.billbaboon.nl/

Hartelijke groet, Wim Venema aka Bill Baboon

PS Ik  leef voor én van de muziek, zonder bijstand of subsidie, dus voor mij zou het handig zijn om ook ergens anders te kunnen optreden op dezelfde dag of de dag ervoor of erna..
weet jij misschien iets, dan hoor ik het graag!

Algemene extra informatie:

In  Zuidhorn (Gr) heb ik in mijn woonkamer een mini muziekschool, regel bijna elke maand een optreden voor én met mijn jonge leerlingen, die drums, keys en (bas)gitaar bij mij leren.
Met name worden de klassiekers, oa born to be wild,  wild thing , dock of the bay, stand by me
en natuurlijk house of the rising sun gespeeld. Ik heb een boek samengesteld met 40 liedjes.
Ook meer modernere bands komen aan de orde, maar het leuke is dat die jonge kinderen die
hele oude muziek echt kunnen waarderen. Ik leer mijn leerlingen de basis, ik geloof in de eenvoud
en in de ambachtelijkheid van muziek, behalve singer/songwriters hou ook van klassiek, flamenco, jazz, blues en rock.