Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 vindt in Musis Sacrum in Arnhem het Charivari Wereldmuziek Festival plaats met een heel weekend lang workshops voor zangers en instrumentalisten. Er zijn optredens van o.a. Kálmán Balogh Gipsy Cimbalom Band, Charivari trio en Carlama Orkestar. De inschrijving voor deelname aan de workshops is geopend.

Een weekend vol dans-, zang- en orkestworkshops, concerten van de Kálmán Balogh Gipsy Cimbalom Band, Las Hermanas Caronni, het Charivari trio, het Carlama Orkestar en het Carel Kraayenhof Ensemble, jamsessies met festivalbands, Arnhems talent, Turkse dansgroep El-Ele, ensembles van Het Kunstbedrijf Arnhem, het fonkelnieuwe WereldVrouwenKoor en een keur aan amateurwereldmuziekgroepen!

Zaterdag zijn er workshops Oost-Europese en Zuid-Amerikaanse muziek en dans waarbij in de loop van de dag ook de musici van de Gipsy Cimbalom Band komen meespelen. Alle deelnemers volgen daarnaast een korte dansworkshop. ’s Avonds worden die workshops samengevoegd tot een groot muziek-, zang- en dans-spektakel dat aansluit op het dubbelconcert van het Charivari trio en de Kálmán Balogh Gipsy Cimbalom Band.

Zondag zijn er specifieke instrument-, stijl- of onderwerpgerichte workshops waar je dieper ingaat op het repertoire van zaterdag. Improvisatie, grooves, podiumpresentatie en meer door de festivalartiesten. ’s Middags een bijzonder dubbelconcert van de Argentijnse tweeling Las Hermanas Caronni en het dampende sax-n-drums collectief Carlama Orkestar, waar festivalbezoekers met korting naar toe kunnen.

Nieuw in deze zesde editie zijn de jamsessies met de festivalbands voor zeer gevorderde spelers. Ben je een goede, ervaren en gedreven speler die goed kan improviseren en van blad instuderen, dan is dit je kans om het podium met het Carlama Orkestar en de Gipsy Cimbalom Band te delen en op volle toeren mee te draaien met deze grootheden.

Vrijdag vindt daarnaast de Arnhemse editie van Rondje Gelderland! plaats, waarin het Carel Kraayenhof Ensemble in hun voorprogramma samenspeelt met bijna honderd muzikanten uit Arnhemse basisscholen, muziekschoolensembles en muziekverenigingen.

Het hele weekend zijn er optredens: ensembles van het Kunstbedrijf, Arnhemse wereldbandjes, wereldmuziekgroepen uit de rest van Nederland en uiteraard de Turkse dans- en muziekschool El-Ele. Er is bladmuziek en cd’s en natuurlijk heerlijk eten!

Zowel de concerten door professionals als de workshops en presentaties door amateurmusici zijn openbaar toegankelijk. Wees welkom!

Belangstelling gewekt? Uitgebreide informatie op www.charivari.nl/festival. Vragen? Bel 06 48313127.