VZW Muziekmozaïek zal op zondag 16 november 2014 in Gooik voor de derde keer de tweejaarlijkse opendeurdag houden van ateliers van instrumentenbouwers in België. Geïnteresseerde instrumentenbouwers stellen hun atelier die dag open van 10 tot 17u.

Als bezoeker kom je die dag terecht bij allerlei unieke instrumentenbouwers én in Gooik kan je deelnemen aan een workshop recyclage-instrumentenbouw met Herman Dewit en aan een gratis rondleiding in het museum.

Tijdens de open dag kan je in het Volksinstrumentenmuseum in Gooik deelnemen aan een gratis rondleiding in het museum van 11 tot 12u en gegeven door Oswald Tahon (wil je zeker zijn van jouw plaats, reserveer dit dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Meer nog, jong en oud kunnen er die dag gratis deelnemen aan een workshop waar je oa. een recyclagenoneke kan maken. Deze workshop vindt plaats tussen 14u en 16u. Best vooraf reserveren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat je zeker bent dat je kan deelnemen. Verder kan je die dag op verschillende locaties een bezoek brengen aan een uniek instrumentenbouwersatelier.

Belangrijk te weten is het het CMB Puurs, zijn open atelierdag zal houden op zaterdag 15 november van 13u-17u, zo kan je op zaterdag ook al alles ontdekken over instrumentenbouw.

Zie ook: www.muziekmozaiek.be.