The Kyle Carey Trio is op zoek naar concerten op dinsdag 24 en op donderdag 26 maart 2015 om het tourschema compleet te maken. Wie wil een huiskamerconcert organiseren, of welke locatie heeft interesse in een nagenoeg akoestisch Celtic-Americana concert? Neem contact op met Ron Janssen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In maart 2015 komt Kyle Carey met twee begeleiders en een scala aan akoestische muziek-instrumenten naar Nederland. De ingrediënten voor Kyle Carey’s muziek worden gevormd door songs uit de American Folk Anthology, de traditionele Keltische invloeden uit Schotland en Ierland, en de poëzie van Louise McNeill, dichteres uit de Appalachen. In 2011 trok Kyle Carey naar het westen van Ierland om haar debuut album “Monongah” op te nemen. Het album klom op tot nummer 8 van de internationale Folk DJ Charts, en kreeg wereldwijde erkenning. Kyle brengt originele songs, geïnspireerd door de Appalachen, alsmede songs in het Schotse Gaelic. Een stijl die ze zelf als “Gaelic Americana” bestempelt.
De opvolger van “Monongah”, “North Star” genaamd werd in Schotland geproduceerd door Seamus Egan (Solas). Onder de gastmuzikanten op dit majestueuze album bevinden zich Dirk Powell, Chris Stout, Catriona McKay en Natalie Haas, naast gitarist Ben Walker en de zang van Josienne Clarke. ‘North Star’ ontving inmiddels vele lovende kritieken van de internationale pers.
Tijdens deze tournee wordt Kyle wederom begeleid daar haar sideman Ron Janssen (mandoline, octaafmandoline), de Amerikaanse fiddler Amy Merrill (1e week) en door de Canadese fiddler Rachel Davis (2e en 3e week).

Amy Merrill (USA)
Amy Merrill is geboren en getogen op de prairies van Texas. Ze begon met vioolstudies op 10-jarige leeftijd; sinds haar 19e speelt ze altviool. Amy behaalde een bachelor in ‘music performance’ aan het Wheaton College Conservatory of Music in Chicago. Daarna studeerde zij nog twee jaar altviool aan de DePaul University in Chicago, onder Rami Salmonov. In 2000 behaalde Amy Merrill een masters’ degree in Suzuki Pedagogy, met een focus op jazzstudies, aan het Ithaca College, New York. Amy speelt al meer dan dertig jaar in diverse orkesten, bluesbands, jazz- en folkformaties en muziekcollectieven, klein of groot. Zo speelt ze onder andere viool en altviool bij Tom Mank & Sera Smolen tijdens hun concerten in West Europa.

Rachel Davis (Canada)
De uit Baddeck, Cape Breton afkomstige Rachel Davis is één van de meest getalenteerde Cape Breton fiddlers die het Oost Canadese eiland rijk is. Cape Breton ademt fiddleklanken, en het is dan ook niet verwonderlijk dat Rachel gemakkelijk live te bewonderen is op het locale podiumcircuit. Rachel is eveneens een graag geziene gast op het Canadese vasteland, waar ze op menig groot festival haar talenten heeft mogen tentoonspreiden. Rachel maakte inmiddels twee solo-albums waarop naast fiddletunes ook haar vocale kwaliteiten een duidelijke rol kregen. In 2011 tourde ze met de Cape Breton formatie The Cottars door Australië. Tegenwoordig timmert Rachel aan de weg met de formatie Còig, waarmee ze eveneens een spraakmakend album heeft gemaakt. Còig won onlangs The Canadian Folk Award!

Ron Janssen (NL)
Wat bij Ron Janssen begon met het beluisteren van bluegrass op vinyl groeide uit tot een verdiepende interesse in de Keltische muziek. Geen wonder dat hij zijn muzikale honger stilde op locaties in Ierland, Schotland en Engeland, waar hij zich onderdompelde in locale diepgewortelde traditionele stijlen. De vraag naar lezingen en uitleg over de rol van de Keltische muziek in de Amerikaanse rootsstijlen verlegde zijn interesse richting de massale emigratie van de West-Europeanen naar Amerika en Canada. Ron (mandoline, fiddle en cello) speelt tegenwoordig veel concerten met de aan bluegrass gerelateerde singer-songwriter formatie Cedar Creek, diens spin-off Cedar Spring, en bij het expressieve en duistere Vigilan Freeland. Naast dit alles is Ron een vaste tourpartner van Kyle.

Het meest recente touroverzicht:

06 maart '15: Optie: (D)

07 maart '15: House Concert, Herkenbosch 

08 maart '15: Theaterboerderij Boeket, Nederweert...

10 maart '15: Ramble On Tuesday, Nijmegen

11 maart '15: Live on radio RTV Parkstad

12 maart '15: Pandora Podium, Wahlwiller

13 maart ’15: Theater Karroessel, Geleen

14 maart '15: Kapelle, Erkelenz (D)

15 maart ‘15: Mokum Folk, Amsterdam

18 maart ’15: ViaVia Travellers Café, Mechelen (B)

19 maart ’15: Jochemhof, Steyl

20 maart ’15: Concertpodium Peter and Leni’s, Steendam

21 maart ’15: Bellefleur, Siegerswoude

22 maart '15: Oude Remise, Bad Nieuweschans

25 maart ‘15: Barrensteiner, Grevenbroich (D)

27 maart ‘15: Theater De Wegwijzer, St. Joosland

28 maart ‘15: ‘Songlines’ singer-songwriter festival, Theater Landgraaf

29 maart ‘15: Pesthuys Podium, Maastricht