Mirte van Galen mailt de volgende oproep: Woon je in Utrecht en zou je graag willen meespelen in een wereldmuziekorkest? Wereldmuziekorkest De Noordooster is op zoek naar nieuwe leden!

Elke donderdagavond wordt in buurtcentrum De Leeuw (in Tuinwijk) muziek uit alle windstreken gespeeld: van Oost-Europese volksmuziek tot zwoele Zuid-Amerikaanse klanken. Het orkest wordt geleid door Kay Krijnen (accordenonist bij onder meer Amariszi en Di Gojim) Het orkest heeft een bijzondere bezetting met verschillende blaasinstrumenten, strijkinstrumenten en natuurlijk een swingende ritme-sectie. Bij diverse secties zijn nog instrumenten welkom, dus kijk eens rond op de website (www.noordooster.com) en neem contact op als je een keertje mee zou willen spelen. Het is wel belangrijk dat je je instrument al enige tijd bespeelt en dat je noten kunt lezen.

Dit jaar gaat een bijzonder project van start, waarbij ouderen mooie verhalen zullen vertellen en De Noordooster hier muziek bij maakt. Als het je leuk lijkt om hier een bijdrage aan te leveren, neem dan vooral contact op!