Geert Oude Weernink mailt: The Star of the North Ceili Band bestaat sinds 2002  en is een van de weinige en misschien wel de enige Ierse ceili band van Nederland. Ceili  is oorspronkelijk het Iers Keltisch woord voor een gezellig samenzijn;  later werd het ook de naam van traditionele dansavonden en die werden en worden begeleid door een ceili band die dan uitsluitend instrumentale dansmuziek (reels, jigs, waltzes) speelt.

Ceili muziek is aanstekelijk en feestelijk, je kunt er nauwelijks stil bij blijven zitten.  The Star of the North Ceili Band heeft een traditionele bezetting van fiddle, trekharmonica , Ierse fluit, piano en klein slagwerk. En, we hebben een professionele caller die de dansen uitlegt.
De bandleden hebben veel ervaring met Ierse muziek; ze spelen regelmatig op sessies en maken of maakten deel uit van diverse andere groepen.
Een van de gelegenheden waarbij de band regelmatig optreedt zijn bruiloften waar een van de partners van Ierse (of Schotse) origine is.
Wegens vertrek van onze pianist zoeken we een nieuwe pianist(e) die de band stevig en tempovast kan begeleiden. We zijn allemaal woonachtig in het noorden en oosten van het land, maar optreden doen we door het hele land. Lijkt het je wat of wil je eerst meer weten? Stuur dan een mailtje naar Geert Oude Weernink. mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.