Concertorganisatie GUO is al enige tijd op zoek naar schrijftalent. Nog tot 1 juli 2015 kunnen schrijvers, dichters of songwriters die mee willen doen zich melden. Hieronder de info die GUO stuurde:

Sinds haar oproep van een paar weken geleden ontving concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk (GUO) al enkele aanmeldingen van schrijvers, dichters en songwriters die zich in concertseizoen 2015/2016 willen laten inspireren door haar zit-/luisterconcerten, balfolk-dansavonden en festival Paasfolk. Ook bood een illustratrice aan om de teksten van deelnemers te voorzien van tekeningen die ze wil maken tijdens de GUO-concerten. Daarnaast waren er enkele schoorvoetende reacties van twijfelaars die zich nog niet definitief durfden aan te melden.

GUO wil benadrukken dat haar project openstaat voor iedereen met schrijfaspiraties, van jong tot oud. Er is geen wedstrijd of cursus aan verbonden en deelnemers worden niet naar 'prestatie' beoordeeld door een vakjury. Iedereen die graag schrijft mag meedoen en voor wie meedoet is het een 'uitgelezen' kans om zijn of haar teksten te delen met de 'buitenwacht'. Voor wie dat wil, staat bij GUO een professioneel en ervaren schrijver klaar die bereid is om deelnemers op gang te helpen en feedback te geven. Deze expert coacht dus uitsluitend op aanvraag.         

Publicatie
Doel van het GUO-schrijfproject is een uitgave van een zo bont mogelijke verzamelbundel met gedichten, korte verhalen en songteksten. Per GUO-concert krijgt één schrijver, dichter of songwriter gratis toegang om inspiratie op te doen. Bovendien wil GUO door het jaar heen elk gedicht, kort verhaal en elke songtekst publiceren in haar eigen maandelijkse GUO-Nieuws en aanbieden aan een huis-aan-huis blad in Oisterwijk en omgeving. De deelnemers mogen hun bijdragen voordragen op één van de bellettrie-avonden met bekende auteurs die GUO in seizoen 2016/2017 gaat organiseren. Dan zal ook de verzamelbundel worden gepresenteerd en zullen de illustraties worden geëxposeerd.   

Voorwaarden aan de deelnemers zijn dat ze zich laten inspireren door een GUO-activiteit en dat ze GUO toestaan om hun bijdrage (maximaal 1 A4) te publiceren. GUO is allergisch voor discriminatie vanwege geloof,  levensovertuiging, seksuele geaardheid en etnische herkomst. Binnen die marges krijgt elk schrijftalent vrijheid van schrijven. Deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van de bundel.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich nog tot 1 juli melden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij te veel aanmeldingen legt GUO een wachtlijst aan waarop inwoners uit Oisterwijk (inclusief Moergestel en Heukelom) voorrang krijgen. Bij onvoldoende aanmeldingen heeft GUO een 'plan B' in afgeslankte vorm klaarliggen zodat ook dan alle aanmelders worden 'beloond'. Ruim vóór haar eerstvolgende concert (op 12 september) nodigt GUO alle aanmelders uit voor een kennismakings- en info-bijeenkomst.

De 21 GUO-concerten en het vierdaagse GUO Festival Paasfolk in 2015/2016 vinden plaats in cultuurcluster Tiliander Oisterwijk. Voor uitgebreide info in tekst, beeld en geluid check http://guo.inoisterwijk.nl.