Irish Tradmusic organiseert weer een paar workshops: Op zaterdag 12 en zondag 13 september is er een concertinaworkshop door Cormac Begley & Jack Tally in Oud-Beijerland, op zaterdag 10 en zondag 11 oktober geeft Matt Cranitch een fiddleworkshop in Naarden.

Concertinaworkshop:
- zaterdag en zondag 12 en 13 september door Cormac Begley en Jack Talty in Oud-Beijerland
- prijs: €140
- site: http://www.irishtradmusic.nl/concertina-workshop-2015-details/

In September 2015 zal de eerste Ierse concertina workshop in Nederland gehouden worden! Twee welbekende concertina artiesten en docenten, Cormac Begley en Jack Talty, zullen samen een weekend lang hun technieken en tunes delen in een kleinschalige, intieme workshop.

Deze workshop is geschikt voor mensen die anglo-concertina spelen en al een klein beetje ervaring hebben met zowel het instrument als de Ierse muziek. Aangezien er twee docenten aanwezig zijn zal er veel tijd zijn voor individuele aandacht om de technieken echt goed door te nemen.

Elke dag zal beginnen met een gezamenlijk ontbijt waarna de lessen zullen beginnen. Een gezamenlijke lunch wordt ook verzorgd evenals thee en koffie. De tijden van de workshop zijn 9:00-18:30 op de zaterdag en 9:00-14:30 op de zondag.

Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in als je alles wilt leren over dit prachtige instrument en deze heerlijke muziek!


Fiddleworkshop:

- zaterdag en zondag 10 en 11 oktober door Matt Cranitch in Naarden
- prijs: €160
- site: http://www.irishtradmusic.nl/matt-cranitch-fiddle-workshop-2015/

In oktober 2015 zal voor het derde jaar achtereen de Matt Cranitch Fiddle workshop in Naarden gehouden worden! Matt Cranitch, welgerespecteerde Ierse fiddle speler en docent, zal in deze workshop wederom met veel enthousiasme zijn kennis delen over het Ierse traditionele fiddlespel. Matt Cranitch is bij uitstek een docent die in zijn workshops vooral de focus legt op de technieken die komen kijken bij het fiddle spelen in plaats van enkel te focussen op het leren van nieuwe tunes. Natuurlijk zullen er zeker nieuwe tunes aangeleerd worden om bepaalde technieken te demonstreren, waarbij de tunes uit zijn regio - Sliabh Luachra - uiteraard ook de revu passeren.

Elke dag zal beginnen met een ontbijt waarna de lessen beginnen Ook lunch en thee en koffie tussendoor wordt verzorgd. De lestijden zijn van 9:00-18:00 op zaterdag en evenzo op zondag.

De workshop is met name geschikt voor de iets meer gevorderde speler. Echter, bij genoeg interesse zullen er ook workshops georganiseerd worden voor andere spelniveau’s. Mocht je dus graag eens meedoen, maar liever in een beginnerscursus, neem dan gerust contact op!