Balfolkband is net begonnen met het werven van fondsen voor een veelgelaagd project: aan de ene kant een nieuw album en tunebook, aan de andere kant gratis dansworkshops en een presentatiebal met gratis toegang voor Tilburgers (en voor iedereen natuurlijk toegankelijk tegen een schappelijk toegangsprijs!) om balfolk verder te verspreiden. Dit alles is gebundeld onder de naam Let's Té Together. Hieronder kun je lezen wat jij kan doen om te helpen deze doelen te realiseren.

Balfolk = delen, zo lezen we op de Crowdfundingspagina van het project dat Té wil realiseren:
Dansen op live muziek: dat is balfolk. Dansen op wereldmuziek uit eigen regio: dat is balfolk. Een dansavond, een bal, met een band op het podium die de muziek deelt met een zaal vol dansers, die samen elk nummer opnieuw een ander dansje proberen te doen: dat is balfolk. Wij zijn als Té verliefd op de instelling en sfeer die horen bij deze muziek, deze dans, deze bals; het is één groot feest van geven en ontvangen. En er zit nog zo veel omheen. Wanneer wij optreden, krijgen wij vaak slaapplaatsen aangeboden bij mensen thuis, huisgemaakte maaltijden, een afterparty in een huiskamer… Mensen delen in alles wat ze hebben. We krijgen zoveel terug voor de muziek die we maken op het podium. Die instelling en sfeer willen we graag aan veel meer mensen doorgeven.

Balfolkband Té, foto Anke van Iersel
Balfolkband Té, foto Anke van Iersel


Dus is er een plan bedacht om zowel de ontwikkeling van de band als die van balfolk in het algemeen in Tilburg (de thuisbasis van de groep) te bevorderen, met een nieuw album, een tunebook, gratis dansworkshops voor Tilburgers en een presentatiebal. Daar is tijd en geld voor nodig, wil graag zo’n €9.000,- ophalen om dit alles te bewerkstelligen, hulp van het publiek (ook dat van buiten Tilburg) is dus van harte welkom. Natuurlijk krijg je ook wat terug voor je bijdrage, afhankelijk van het bedrag kun je een download, een cd, het tunebook of een pretpakket met diverse artikelen tegemoet zien. Vooropgesteld dat het project de eindstreep haalt, kijk dus voor meer info op: https://www.tilburgvoorcultuur.nl/project/lets-te-together/.

Wil je eerst eens zien waar het eigenlijk om draait? Een filmpje maakt het ook allemaal duidelijk, via de visuele weg: https://www.youtube.com/watch?v=knIWCFgEejU.