Op zaterdag 16 april geeft Matt Cranitch, de Ierse fiddle leraar - en auteur van het boek The Irish Fiddle Book - overdag een workshop Ierse fiddle voor mensen met enige ervaring en 's avonds een masterclass voor ervaren violisten die zich in Ierse muziek willen verdiepen. De workshops vinden plaats in Sassenheim, Martin van Hensbergen stuurde de onderstaande info:

Workshop Ierse fiddle
Deze workshop is geschikt voor de volwassene violist/fiddle-speler die tussen de 1 en 5 jaar ervaring heeft met het instrument en graag zijn/haar techniek en kennis willen uitbreiden.

In deze workshop wordt een goede basis gelegd om het fiddlespel naar een hoger niveau te brengen. Alle belangrijke aspecten van het Ierse fiddlespel zullen aan bod komen zoals strijktechniek, ritme, ornamentaties, etc. Hoewel een aantal tunes zal worden aangeleerd, is dit niet het hoofddoel van de workshop - dat ligt bij de uitbreiding van de technieken.

- De workshop is zaterdag 16 april tussen 9:00 en 16:30 in de Julianakerk te Sassenheim.
- De workshop is open voor fiddle spelers met 1 tot 5 jaar ervaring; bij twijfel over geschiktheid kunt u altijd contact opnemen per mail.
- Vooraf inschrijven is verplicht.
- De kosten voor de workshop bedragen 75,- inclusief thee en koffie maar excl. lunch.

Alle instructies om aan te melden (in het Engels) vindt u op: https://www.irishtradmusic.nl/matt-cranitch-irish-fiddle-workshop-2016/

Masterclass Ierse fiddle
Deze workshop is geschikt voor de volwassen, ervaren violist/fiddle-speler die misschien nog niet zoveel ervaring heeft met Ierse muziek maar wel graag zijn/haar repertoire wil uitbreiden.

In deze 2.5 uur durende workshop komen alle specifieke kenmerken van het Ierse fiddlespel aan bod zoals strijktechniek, tune types, swing, improvisatie en historische context. Met deze masterclass maakt iedereen op intensieve maar leuke wijze kennis met de authentieke traditionele fiddle stijl!

- De masterclass is zaterdag 16 april tussen 19:30 en 22:00 in de Julianakerk te Sassenheim.
- De masterclass is open voor gevorderde violisten; bij twijfel over geschiktheid kunt u altijd contact opnemen per mail.
- Vooraf inschrijven is verplicht.
- De kosten voor de masterclass bedragen 45,- inclusief thee en koffie.

Alle instructies om aan te melden (in het Engels) vindt u op: https://www.irishtradmusic.nl/matt-cranitch-irish-fiddle-masterclass-2016/