Op zaterdag 2 april en zondag 3 april 2016 komt Dimitri Boekhoorn naar Leerdam voor het geven van twee workshops bij harpwinkel De Zingende Snaar.

Dimitri Boekhoorn is Nederlander, maar woont sinds 17 jaar in Bretagne, Frankrijk. Hij is doctor Keltische Studies, heeft cursussen Keltische Beschaving en Bretonse taal gegeven aan de universiteiten van Rennes en Utrecht en is de auteur van een internationaal proefschrift over de Keltische dierenwereld in de Middeleeuwen.
 
Hij speelt traditionele muziek uit Keltische landen (Ierland, Schotland, Bretagne, Wales...), oude muziek (Middeleeuwen, Renaissance, Barok; vaak met persoonlijke interpretaties), maar tevens steeds meer zijn eigen uitgesproken persoonlijke composities, en dit sinds 1988.
 
Dimitri beschouwt zich als vooral autodidact, al was het maar omdat hij sinds 1998 met nagels speelt, zoals de Ierse, Schotse en Welse 'harpers', o.a. op harpen met metaalsnaren. Door deze 'ontdekking' van een techniek die zowel erg oud als ook traditioneel is, heeft hij sinds jaar en dag een heel persoonlijke speelstijl, heel licht, snel en met veel versieringen. Mede hierdoor is hij in enkele jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende harpisten in Bretagne.
 
Dimitri speelt regelmatig als solist met tal van moderne en ook oude harpen met veel verschillende snaarsoorten (meerdere metalen, moderne of oude darmsnaren, paardenhaar, synthetische snaren...). Hij werkt samen met meerdere harpbouwers die hem unieke instrumenten maken. Dankzij hen is in 2014 is zijn solo CD met 11 unieke harpen uitgekomen.
 
Een unieke kans om van deze meester in de traditionele en oude muziek een workshop te volgen.
 
Zaterdag 2 april 2016 Workshop Bretonse Muziek op de harp

10:00 - 17:00 uur
Locatie: Harpwinkel De Zingende Snaar, Markt 7 te Leerdam
Voor half-gevorderden en gevorderden
Kosten : 50 euro, lunch zelf meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd.
 
In deze workshop wordt aandacht besteed aan diverse aspecten van traditionele muziek uit Bretagne d.m.v. het luisteren naar collectages, het arrangeren van 'kale' melodielijnen, het ritme et de 'swing' van dansmelodieën, het eigen karakter van de langzame melodieën en zangstukken. Traditionele ornamentatie, dempen van noten, specifieke begeleidingsmogelijkheden op de harp en nog veel meer elementen komen aan bod. De muziek wordt vooral op het gehoor aangeleerd, maar er is tevens bladmuziek beschikbaar voor degenen die dat wensen. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.harpes-dimitri.eu
 
Zondag 3 april 2016 Workshop samenspel Keltische Muziek (multi-instrumentaal)

10:00 - 17:00 uur
Voor half-gevorderden en gevorderden
Kosten : 50 euro, lunch zelf meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd.
 
In deze workshop wordt aandacht besteed aan diverse aspecten van traditionele muziek uit verschillende Keltische landen (Ierland, Schotland, Wales, Bretagne...) en wordt geleerd hoe je deze muziek kunt arrangeren en spelen met andere muzikanten die verschillende instrumenten bespelen (harp, fluit, gitaar, harmonica, accordeon, etc.). De muziek wordt vooral op het gehoor aangeleerd, maar er is tevens bladmuziek beschikbaar voor degenen die dat wensen.
Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.harpes-dimitri.eu
 
Het is de bedoeling dat Dimitri zaterdagavond 2 april 2016 nog een concert zal geven in Leerdam of directe omgeving. De locatie is helaas nog niet bekend, maar zal onder meer bekend gemaakt worden via de website van harpwinkel De Zingende Snaar www.zingendesnaar.nl.