Van 13 t/m 15 april organiseert de Stichting Draailier en Doedelzak weer een workshopweekend. Dit weekend is een aanrader voor de zingende en musicerende folkliefhebbers. In de mooie bossen van Sint-Michielsgestel (naast Den Bosch) komen verschillende muzikanten bijeen om te doen waar ze goed in zijn: heel veel muziek maken! Overdag zijn er workshops, ’s avonds bal en jamsessies. Tot en met 1 maart is er een vroegboekkorting!

Dit weekend is onder andere het prachtige La Jupette Barbue te gast, dit a capella trio speelde eerder op Parkfest, CaDansa en Le Son Continu. Zij geven een workshop over gezongen dansen. En ook MultiDelta is te gast, zij speelden bijvoorbeeld op CaDansa, Boombal Festival of Le Son Continu, dit duo verzorgt workshops voor trekharmonica en doedelzak.

Het programma is als volgt:

Zang
La Jupette Barbue (Fr)

Frans a capella trio die prachtige balfolk zingen geven een tweedaagse zangcursus over gezongen dansen.

Samenspel I
Toon van Mierlo (Be)
In deze samenspelcursus voor alle instrumenten gaat Toon van Mierlo (Naragonia, Hot Griselda) aan de slag met balfolk muziek zoals alleen hij dat kan!

Samenspel II
Efrén Lopéz (Sp) 

Efrén Lopéz in een geniale Spaanse multi-instrumentalist en een fijne docent. Laat je uitdagen!

Trekzak
Aurélien Claranbaux (Fr)
Deze trekharmonica virtuoos kennen we van Duo Absynthe, Novar, Zef etc. Neem een kijkje in de keuken bij deze grootmeester op de diatonische accordeon (in G/C).

Nyckelharpa
Didier Francois (Be)

Vragen nyckelharpa’s om Zweedse muziek? Didier trekt zijn eigen plan! Verwacht ook veel aandacht voor barok en improvisatie.

Draailier/ Doedelzak
Wouter Kuyper, Gilles Chabenat, Cor Westbroek, Boris Trouplin

Altijd al draailier of doedelzak willen leren spelen? Dit is je kans. Er zijn workshops voor beginners (incl leeninstrument) maar ook voor gevorderden.
Ken je mensen die altijd al draailier of doedelzak willen spelen? Nodig ze uit, want de beginnersworkshops zijn inclusief leeninstrument.

Meedoen? 

Tot en met 1 maart geldt een vroegboek korting. Deelname prijs is natuurlijk inclusief overnachting, (in 4-6 persoonskamers), alle maaltijden en koffie/thee. Voor meer informatie en het inschrijfformulier, kijk op draailier-doedelzak.nl/workshopweekend.htm.


Over Stichting Draailier en Doedelzak

Met liefde voor de muziek en deze instrumenten willen we zoveel mogelijk mensen laten spelen en muzikanten opleiden: Onze stichting is dan ook een onafhankelijke non-profit organisatie die -qua bestuur en ondersteuning- volledig draait op vrijwilligers. 
Jaarlijks organiseert deze stichting in ieder geval een workshopdag in oktober, een maandelijkse zaterdagcursus en dit workshopweekend in april.

Website: http://draailier-doedelzak.nl/

Facebook: http://facebook.com/draailierdoedelzak/

workshopweekend draailier en doedelzak 2018