Folksessies Bierreclamemuseum Breda lopen goed

De folksessies in het bierreclamemuseum in Breda zijn een succes. Via Stichting Oude Muziek Brabant (www.oudemuziekbrabant.nl) lezen we een enthousiast artikel van Celine en Toon Potters. Zij zingen en spelen respectievelijk trom/blokfluit en klarinet/fluiten in het 'Bourgondisch Muziek Ensemble' De Ghesellen:

"De opzet van de folksessies in het Bierreclamemuseum aan de Haagweg in Breda is het gezamenlijk maken van muziek in welk genre dan ook. Aangezien hier overwegend Ierse bands optreden (altijd gratis entree) is het dan ook al snel, dat dit het uitgangspunt is. Echter allerlei soorten muziekliefhebbers vinden inmiddels hun weg naar dit cafeetje, om op zondagmiddag (voor agenda zie website) vanaf 17.00 uur aan een sessie deel te nemen. Soms bestaat zo'n muziekgezelschap uit gitaristen, accordeonisten, violist, klarinettist, saxofonist, contrabassist, trommelaar, percussie, fluiten, doedelzak, zang, soms versterkt, soms akoestisch. Het muziekgenre varieert van blues, jazz, klezmer, iers, ballades, volksmuziek.
Een ieder die muziek wil maken kan plaatsnemen tussen de andere muzikanten op en naast een piepklein podiumpje. Er is meestal een muzikant die een nummer inzet en de rest volgt van zelf. Meestal duurt deze sessie tot de klok van negen. Het is een bijzonder gezellig samenzijn, van mensen, die allen van muziek houden.

Ook de café-bezoekers hebben intussen hun vaste plaats gevonden en komen meestal speciaal om deze middagen te mogen aanhoren (en aanschouwen). Het is een bont gezelschap en het bier vloeit rijkelijk! Zo vergaan ons althans deze folksessies. Natuurlijk proberen we gedrieën (De Ghesellen; www.pottersbreda.nl) er te kunnen zijn, dan kun je ook eens laten horen, wat jij als muziekgroep normaal brengt. Maar dit is in eerste instantie niet de opzet van de middag. Het is overigens ook leuk om je inbreng weer eens aan andere mensen te laten horen.

Al met al zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan dit luisterrijke en sfeerrijke café, waar ook de bediening prima, het bierassortiment zeer uitgebreid en de sfeer bijzonder gezellig, mede door het gemêleerde gezelschap ( jong en oud) is. Wij hopen jullie een keertje ( muziekmakend ) te mogen ontmoeten. "