FC Brielle zoekt “spelers”

Nee, 't gaat niet over voetbal...

Met de werktitel FC Brielle (Folkcollectief Brielle) willen Peter Moree en Hans Walgien muzikanten oproepen die interesse hebben om met elkaar folkmuziek te maken.

In Brielle worden de laatste jaren allerlei muzikale activiteiten georganiseerd, zowel groot- als kleinschalig. Als men de diverse publicaties in de streekbladen bekijkt, lijkt er sprake te zijn van een zekere groei. Muziekliefhebbers kunnen regelmatig genieten van blues, klassiek, jazz en pop. In een historische stad als Brielle hoort eigenlijk ook plaats te zijn voor muziek met een folkloristisch karakter. Vanuit deze gedachte wil FC Brielle met deze oproep de folkmuziek in Brielle en omgeving een impuls geven.

Peter Moree beweegt zich al sinds de 70-er jaren in de volksmuziek. Momenteel maakt hij deel uit van Pekel, een formatie die op internationale festivals veel succes heeft. Hans Walgien treedt sinds 1993 regelmatig met een combo op het 1-Aprilfeest op.

In dit stadium is het lastig een uitspraak te doen welk repertoire gespeeld gaat worden. Het accent komt waarschijnlijk te liggen op West-Europese muziek. De uiteindelijke keuze zal mede afhankelijk zijn van de muzikanten en hun instrumenten. Het doel van FC Brielle is op een gezellige manier met elkaar te musiceren en diverse Brielse evenementen “op te leuken”. Spelen in de kroeg wordt zeker niet uitgesloten.

FC Brielle zoekt dus naar spelers die:
belangstelling hebben voor folkmuziek
op gehoor en/of van noten kunnen spelen
een redelijke muzikale vaardigheid hebben
ook de stembanden willen gebruiken

Mocht je belangstelling hebben, neem dan contact op met Peter Moree (tel. 0181-661061) of met Hans Walgien (tel. 0181-414243). Mailen mag ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vergeet dan niet je naam, telefoon-nummer en instrument te vermelden.

Hopelijk kan FC Brielle snel aan de aftrap beginnen.