Dust Child wil graag van deze muzikantenpagina gebruik maken om zich voor te stellen.

Dust Child is een uniek samenwerkingsproject van twee singer-songwriters. Beiden met een verschillende achtergrond, weten zij eigen nummers en traditionele ballads een nieuw gezicht te geven met een "grootstedelijk" karakter. Zij noemen het zelf: "Urban Folk Music"

dust child

De Ierse Niamh Ni Bhroin heeft ruime ervaring opgebouwd met het vertolken van haar eigen nummers en traditionele Ierse liedjes. Zij schrijft sterke teksten die voornamelijk zijn gebaseerd op haar jeugdherinneringen in Ierland. Zij woont al 17 jaar in Nederland. Is getrouwd en heeft een dochter. Zij woont in Rijswijk. Gevoel voor traditidie is duidelijk terug te vinden in haar songs zonder een moment saai te zijn of te vervallen in oubolligheid.

Peter Hoogsteden heeft met zijn akoestische trio Ducks in the Wild inmiddels zijn tweede CD afgeleverd. Het popgeluid van de eerste CD plaats heeft gemaakt het door Country en Roots geinspireerde Americana. Peter schrijft al de songs zelf. Hij is geboren en getogen in Rotterdam waar hij nog steeds woont. Hij heeft een dochter.

Dat gevoel voor traditionele muziek en de liefde voor het maken van mooie liedjes heeft deze twee singer-songwriters bijeen gebracht.

Dit samenwerkingsverband is uniek. Al schrijven en componeren zij allebei, ze lopen elkaar niet voor de voeten. De liedjes die gezamenlijk uitgewerkt, herschreven of opnieuw gearrangeerd worden klinken vitaal en staan met beide benen in deze tijd. Ja, zelfs covers worden van een nieuw laagje vernis voorzien zodat ze opnieuw glans krijgen. Voeg daarbij de klinkende stem van Niamh en de formule is compleet. Het repertoire groeit. De zaal is stil en bereid te luisteren. Het eerste nummer kan beginnen...

Contact Peter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
C. Kouwenbergzoom 223 070-3361325
3065 GK Rotterdam
010-4470234 
06-53900540

Contact Niamh: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070-3361325