Wie heeft er thuis nog opnamen - film of geluid - van concerten van de Dubliners van jaren terug. Het gaat met name om concerten waarin de jong overleden zanger Luke Kelly nog schitterde. Hijmen de Kuiper doet namens John Sheahan en Jim Kelly (de broer van Luke) een oproep. Ze werken aan een DVD over het werk van Luke Kelly.

Hier de oproep van Hijmen:

John Sheahan en Jim Kelly, de broer van de helaas veel te vroeg overleden Luke Kelly, zijn bezig met het samenstellen van een DVD over het werk van Luke Kelly. Er is al veel materiaal uit het verleden boven water gekomen, maar van het echte oude werk is niet veel overgebleven omdat tapes werden hergebruikt vanwege de kosten.

Wij zijn nog op zoek naar opnamen (film of geluid) van de eerste serie concerten in Nederland in 1970. Niet bekend is waar ze allemaal geweest zijn, maar Amsterdam is zeker en dat moet in juli zijn geweest.

Dit moet de eerste keer zijn geweest dat Luke zijn enige door hemzelf geschreven gedicht For who died the sons of Roísin heeft voorgedragen. Dit gedicht is kort daarna opgenomen in een studio voor de LP Revolution maar dit is een studioversie.

We weten dat er tijdens deze tour een filmploeg van de RTE is meegereisd, maar in de archieven van de RTE is helaas niets terug te vinden. Mogelijk is er ook door de NOS gefilmd, echter ook in ons nationale TV archief niks noppes nada.

Mijn hoop is gevestigd op die goede oude folkliefhebber die gewapend met een cassetterecordertje in de zak concerten bezocht en het bandje niet heeft weggegooid. Ook latere "bootlegs" van de Dubliners waar Luke nog bij zingt zijn welkom.


Met vriendelijke groet,

Hijmen de Kuiper
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.