Armand Muinda Mayala, bandleider van The Revival Okapi, vroeg ons of we zijn band onder de aandacht wilden brengen. Maar natuurlijk. We citeren van www.ppproductions.com:

The Revival Okapi is opgericht in 1995 in Den Bosch als Le Reveil (opstaan-ontwaken). Een eenheid van personen met nieuwe ideeën, die nee zegt tegen geweld en het geloof in een goddelijk bestaan wil uitdragen. In 1997 kregen enkele leden zin hun vriendschap te hullen in een muzikale deken. Dankzij gedrevenheid, doorzettingsvermogen en latent natuurlijk muzikaal talent resulteerde dit in een opvallend Afrikaans gezelschap. Zo manifesteerde ze zich o.a. op Noord-Zuid Den Bosch (2x), Festival Mundial Tilburg en de 5 mei Bevrijdingsfestivals in Wageningen en Leeuwarden.

In september 2003 is onder de naam The Revival Okapi een volwassen album gelanceerd, geschreven en geproduceerd door bandleider Armand Muinda Mayala. Op het album 'Apocalypse' zijn ook moderne 'westerse' invloeden te bespeuren als soul, gospel, rap, r&b en rock. Typerend is dat op de plaat, net als op het podium, elk nummer heerlijk rustig en onbegrensd melodieus wordt uitgebouwd tot een uitgelaten en swingende climax.

The Revival Okapi live; -Vocal group: Armand Muinda Mayala, Papy Niongolo Chito, Adeline Masikila, Pedro Pereira Stalone, Sofia Lady, Edith Suco, Marleine Yalala -Keyboard: Tresor Biyenga -Lead Guitar: Laurent Ngofene Korando (Coco Kianda) -Rythm. Guitar: Germain Kitoko (Emanuel Francisco) -Bass: Guy Wanzambi -Drums: Gabin Kabasele -Conga: Don-Pierrot Mbonda.

the revival okapi
The Revival Okapi, foto JP Cloo

Ronduit indrukwekkend zijn de 'sumaries' (op de binnenpagina cd-boekje) waarin Armand in 't Engels een korte impressie van 'de boodschap', achtergrond en 'spirit' van elk, in Congolees, Frans en soms Engels gezongen, nummer verwoord. Een geangageerde persoon deze vluchteling die in 2003, na 7 jaar wachten, zijn Nederlandse status heeft gekregen. De musici hebben verschillende nationaliteiten waaronder Congolese(RDC), Angolese en Congolese (Brazzaville).

Liefde, vrede, solidariteit en bescheidenheid blijven de gemeenschappelijke individuele uitgangspunten. Muzikaal zijn dat oorspronkelijke muziekstijlen als soukouss en rumba uit RD-Congo, zouk uit Haïti, en samba (Zuid-Amerika).

Het eerstkomende concert van The Revival Okapi is op zondag 14 augustus in Berg en Dal. Zie ook www.ppproductions.com (ook voor mp3's en een videoclip) en www.mosaiquevivant.nl .