Elisa "la Chova" Kraay laat van zich horen. Ze treedt niet enkel op met een combinatie van balkanmuziek en flamenco, maar geeft ook  flamenco-zangles/coaching en heeft een oefenruimte voor akoestische muziek te huur in Utrecht voor 30 euro per dagdeel. La Chova zong o.a. op het Oerolfestival, Lowlands, Noche de España, het Lorca-festival; zij verleende haar medewerking aan diverse theaterproducties, radio- en t.v.-programma's, cd-opnames. Zij heeft gewerkt in Nederland, België, Frankrijk, Slovenië en Spanje.
Zij combineert de melancholie van de Balkan met de oerkreet uit de flamenco. De teksten zijn voornamelijk van haarzelf. Bovendien verzorgt ze voorstellingen met de groep Espirales (spiralen) waarin bezongen wordt ‘de rondgang langs de geboorte, het leven, de dood en de transformatie, tot de cirkel zich weer sluit bij het begin, de geboorte'. En dat raakt dan weer aan de sferen van de ‘Healing'-praktijk waaraan ze ook verbonden is.
Zie ook www.kraayenest.nl, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..