De Bretonse folkgroep Gwezel komt naar ons land voor een concert en een dansworkshop. Daarnaast zoekt de groep nog een concert voor vrijdagavond 17 februari. Bij deze groep, met onder anderen de in Bretagne wonende en docerende Nederlander Dimitri Boekhoorn, hoor je harp, fluit, percussie, ud, doedelzak, zang etc. Indien zich geen podium voor 17/2 meldt dan speelt Gwezel (www.danieloboekhoorn.canalblog.com; www.harpe.canalblog.com) die avond op het Folkbende Folkfestival in Gorinchem en organiseren ze een dansstage. In ieder geval begeleiden ze de dag erop het folkbal op datzelfde festival in Gorinchem (zie ook ons recente artikel). Zaterdag 18 en Zondag 19 februari geeft Gwezel ook een Bretonse dansstage in Mijdrecht. Zie  www.dreamharps.nl.

Deze tweetalige, Frans en Nederlands, stage (of workshop), is een inleiding in de bekende Chanter-Dro, An-Dro, maar vooral de minder bekende Bretonse  dansen zoals: En avant deux en Rond de st.Vincent. De stage is geschikt voor jong en oud en voor beginners en gevorderden, net
zoals de dansavonden in Bretagne zelf. Tijdens de dansles, met muzikale begeleiding, zal de oorsprong van de dansen worden uitgelegd.
De dag wordt afgesloten met een concert waarbij de deelnemers de geleerde dansen kunnen uitvoeren op deze traditionele muziek. Een aantal dansen kan ook op Ierse muziek (Jig,  Reel, Polka) worden gedanst, zodat ook liefhebbers van Ierse dansen aan hun trekken komen.
Het organiserende Dreamharps is de officiële dealer van Triplett Celtic harps en Norbert Maier Elvenking's Harps

DAGPROGRAMMA 18 en 19 februari 2006
Inschrijving en contante betaling vanaf 9.30 uur. Aanvang 10.00 uur tot 12.00 uur.  Gezamenlijke lunch verzorgd door Dreamharps. Vervolg 14.00 uur tot 17.00 uur, met afsluitend concert. Prijs per dag inclusief lunch en consumpties: 35 euro. Opgeven bij Ans van der Harten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Dreamharps adres: Ans van der Harten,  Trasmolen 60, 3642CE Mijdrecht Tel:0297-256606
Fax:0297-255560 www.dreamharps.nl.