Paul, een van de mensen achter het succesvolle Folkbende Folkfestival afgelopen weekeinde in Gorinchem, stuurt een vraag door die hij kreeg van het Rainbowpark Festival. Dat is namelijk op zoek naar regionale cross-over groepen voor hun festival in Dordrecht.

Ronald Coelers van Rainbowpark doet de volgende oproep:

In het kader van het Rainbowpark festival te Dordrecht op zondag 11 juni 2006 ben ik voor het regiopodium op zoek naar wereldmuziek en moderne crossover bands. Denk hierbij aan reggae, authentieke ska, latin, Afrikaanse muziek, mestizo, folk etc.

Aangezien deze groepen soms moeilijk te vinden zijn, vroeg ik me af of jullie (...) nog suggesties hebben? Het gaat hierbij nadrukkelijk om regionale amateur of semi-amateur bands (Drechtsteden, Hoeksche Waard, Ablasserwaard, Gorinchem), die het liefst nog niet op Rainbowpark hebben gestaan (kan gecheckt worden bij de historie op www.rainbowpark.nl).

Met vriendelijke groet,
namens de Stg. Popprojecten
Ronald Coelers (Programmeur Wantijpop & Rainbowpark). mailto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Folkfestival
De oproep die Paul uit Gorinchem doorstuurde ging vooraf door een paar opmerkingen van hem over het afgelopen Folkbende Folkfestival. En hoewel zijn mailtje met name ging over de oproep van Rainbowpark, hier toch nog even Paul over het folkfestival: ...het was een succes. De Opkomst was boven verwachting en de Bretonse groep Gwezel was simpelweg geweldig. Heerlijk swingende Bretonse muziek met 'n  modern tintje. Matzko heeft de nieuwe violiste al aardig ingepast. Roos speelt nu al super mee....
Foto's van het festival zijn te zien op www.folky.org.