De viermansformatie Zagerij Zeist is op zoek naar een percussionist. ‘Eentje die met een snaredrum overweg kan, maar bijvoorbeeld ook wel eens van een bodhran heeft gehoord, het wasbord niet schuwt, ook wel een tambourijn wil vasthouden of een klap op een bel wil geven als dat zo te pas komt,' aldus Willem Koetsenruijter van deze groep die louter voor 't plezier keltische folk, klezmer en aanverwante genres speelt.

Zagerij Zeist is een viermansformatie die sinds een jaar of vier samenspeelt in de bezetting contrabas, accordeon, gitaar en saxofoon/fluit. Ons repertoire is een mengelmoes van Ierse en Schotse folk, Klezmer en aanverwante genres. We komen ongeveer een keer per drie a vier weken een avond samen om te repeteren en te spelen. Zijn allen amateurs. We schabbelen zo'n zes tot acht keer per jaar op feesten en partijen, meestal in de regio. (Maar binnenkort hebben we onze eerste buitenlandse schnabbel op het programma: in het verre Belgie!) Met onze bescheiden inkomsten investeren we in onze installatie, in arrangeeropdrachten en gimmicks als een t-shirtje met ons logo. Wij zijn allen mannen tussen de 40 en 50 jaar jong. Plezier in het spelen is ons doel en we hebben geen ambities om door te breken of beroemd te worden.
Willem Koetsenruijter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.