Na een opfrisbeurt afgelopen winter is de Vlaamse groep Deronderuit weer helemaal terug in een iets veranderde zeven koppige bezetting. Het repertoire is onder handen genomen met als gevolg meer afwisseling en pit. Ze nemen actief deel aan het Feest van de folk en op verschillende plaatsen spelen ze balfolk.

Deronderuit refereert ondermeer aan de ronde ruiten van muziekcentrum 't Folk in Dranouter, waar de groep repeteert. Deronderuit brengt Vlaamse en Europese volkse wijsjes op een traditioneel instrumentarium. De boombas valt onmiddellijk op naast draailieren, doedelzakken en trekzakken aangevuld met lepels, een blokfluit, een gitaar etc.
Deronderuit is een afdeling geworden van vzw volksmuziek. Deze Ieperse vereniging stelt zich tot doel de verschillende facetten van de volksmuziek te verzamelen, conserveren en te verspreiden.

Alle info via Ghilain Wittevrongel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.: (+32) (0)57 21 84 89.