Accordeoniste Fredie Kuiper wil met haar kwartet Fredie's Bende meer gaan optreden in kleine theaters, festivals en cafés e.d. Dit Haarlemse kwartet staat voor voor een mix van Nederlandstalige smartlappen/zeemansliederen, Ierse muziek, Franse musetten, klezmer melodieën en jazz.


Fredie Kuiper is autodidact en componeert, schrijft en zingt het Nederlandstalig lied. Met thema's als leven en dood, liefde, drank, vrijheid kun je wel spreken over "het levenslied". Haar nummers zijn zowel ingetogen als uitbundig en hier en daar doorspekt met humor.
Haar schorre en Amsterdams stemgeluid maakt het geheel wat volks maar de teksten zijn soms weer dusdanig filosofisch dat de sfeer meer het " chanson " uitademt.

Sinds een tijdje heeft Fredie een nieuw kwartet. Met Arno Duivestein ( tuba en euphonium), Thomas Streutgers (saxofoon) en Maarten Eijsker (gitaar) speelt zij al 5 jaar in de 9-koppige polkapunkfanfareband Unza unza orKst*r waarmee zij afgelopen jaar o.a. optrad op de Parade, 5 mei bevrijdingspop en onlangs in Duitsland en Wenen. Met dit nieuwe kwartet hoopt zij een mix te vinden tussen het levenslied en een meer folk/popachtige sfeer. Binnen een half jaar wil de band een cd klaar te hebben met dit nieuwe geluid. Op dit moment speelt de band naast enkele nieuwe nummers voornamelijk de nummers van de cd "anders" die zij in 2000 met de gitarist Lex Mens produceerde.

Meer info: www.fredie.nl klik op repertoire en kijk en luister naar Fredie's Bende. Kontakt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 023- 5325997