Het Historisch Adviesbureau 30-45 (www.hab3045.nl) zoekt muzikanten die op authentieke wijze een Nederlandse straatmuzikant uit de jaren '30 kunnen uitbeelden.

Het Historisch Adviesbureau 30-45 is gespecialiseerd in de Nederlandse geschiedenis van de eerste helft van de vorige eeuw, in het bijzonder de peiode 1930-1945. Het HAB helpt film- en documentairemakers niet alleen met adviezen, maar ook met historisch correcte decors, requisieten, voertuigen, kleding, en zelfs acteurs en fguranten. Daarnaast treedt het HAB op bij historische herdenkingen en in musea. Ook op muzikaal gebied is het HAB actief, met o.a. een Big Band en Ramblers `tribute' band.

straatzangers

Wat nog ontbreekt, is de straatmuzikant. Vroeger waren het arbeiders die in moeilijke tijden wat wilden bijverdienen, met simpele, versleten instrumenten speelden ze de muziek van de dag op de hoek van de straat. Liedjes van Willi Derby, Eddy Christiani, Lou Bandy en vele anderen. Muziek van de straat gespeeld door de mensen van de straat. Het Historisch Adviesbureau 30-45 wil graag zulke artiesten kunnen aanbieden aan opdrachtgevers:

  • Allerlei straatmuzikanten die repetoire uit de jaren 1900-1950 beheersen of bereid zijn dit in te studeren.
  • En die bovendien bereid zijn aanpassingen aan hun uiterlijk te maken om mensen van vroeger uit te kunnen beelden, hierbij denken we aan een authentiek kapsel laten aanmeten maar ook originele kleding aan schaffen.
Het HAB helpt hier graag bij, ze hebben een grote collectie muziek uit die periode maar ook kleding en kunnen ook advies geven.

Je kunt je aanmelden via de website van het HAB: www.hab3045.nl.