Noël Josemans is naast bedreven baldanser en gedreven organisator van het BoschBal ook gitarist. Samen met mede-BoschBal-organisatrice Flois van Wietingen (fluit) en de ervaren accordeonist Jorind Josemans begint hij een balgroep waarvoor hij nog een bassist(e) en een percussionst(e) zoekt. Naast balmuziek streven ze er ook naar zich te richten op concertrepertoire.


Josemans doet de volgende oproep:

Om de balscene in Nederland te vergroten en om innig te kunnen genieten van folkmuziek maken gaan wij een nieuwe balgroep opstarten. Dit wordt een band die een geheel eigen stijl zal uitdragen en die op Boombals, BoschBal en andere folkbals en balfolks zal spelen. Ook zal de groep waarschijnlijk gaan werken aan een concertrepetoir. Het wordt pittige,maar ook verfijnde muziek, vaak van eigen makelij, er zijn al veel ideeën aan het borrelen. De groep zal bestaan uit Noël Josemans (18 jaar, gitaar, dadgad-gitaar, elektrische gitaar), Flois van Wietingen (17 jaar, fluiten), Jorind Josemans (24 jaar, chromatische accordeon) en dus daarbij een percussionist en een bassist.

Bassist:
De bassist moet natuurlijk gevorderd zijn in zijn spel en hij moet onafhankelijk zijn van notenschrift. Wij zoeken bij voorkeur een elektrisch en tevens accoustische bassist. Maar een enkel elektrische is ook goed.

Percussionist:
De percussionist moet zeer breed georriënteerd zijn. Als je ritmisch bent, dan ben je ritmisch, en dan kun je uit elk percussie-instrument iets zinnings krijgen. Logischerwijs beheers je van een aantal instrumenten de techniek het beste. Als het maar niet enkel één of twee instrumenten zijn. De percussionist is voor een heel groot gedeelte verantwoordelijk voor de klankkleur van de muziek. Als percussionist in een folkformatie moet je heel goed de melodie of de rode draad kunnen volgen van de muziek die je begeleidt.

Ik hoop dat er twee mensen zijn die dit interessant lijkt en die in de buurt van Den Bosch wonen, waar de repetities plaats zullen vinden. Wij wachten met spanning op reacties, deze kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een beschrijving van jouw als muzikant.