Drie Friese muzikanten vormen RemoliNo. RemoliNo zuigt gretig wereldmuziek op en geeft er een eigen draai aan. Ze zijn ambachtelijke muzikanten die thuis zijn op verschillende instrumenten. Hun muziek heeft een wervelend dansant karakter, afgewisseld met verstilde melancholiek.

U wordt meegenomen op een muzikale reis. De reis voert van een loom warm marktplein in Bulgarije waar de dansers zich uitleven in de onregelmatig metrische dansen tot aan Finland.

De traditionele muziek die recht uit het hart komt is al 40 jaar een inspiratie voor Doede Veeman. Hij gebruikt deze muziek voor zijn eigen liedjes. Vaak zijn zijn teksten actueel en Fries. De liedjes gaan over alledaagse dingen die een Woud Fries op zijn pad tegenkomt. Hij speelt hierbij op verschillende instrumenten.

In dit samenwerkingprogramma blijk dat Friese liederen en wereldmuziek heel goed bij elkaar passen en zelfs volledig in elkaar kunnen overgaan. Friezen zijn immers maar een volkje tussen de andere volken.

wraldfrysk
Wraldfrysk

De programma's worden gebracht door ambachtelijke muzikanten. Dit betekent dat er onversterkt wordt gespeeld dus zonder technische hulpmiddelen. De programma's zijn geschikt voor zalen van 20 tot 150 mensen. De muziek spreekt een brede doelgroep aan. De liefhebbers van wereldmuziek lopen dwars door alle sociale lagen heen. De ervaring leert bovendien dat jong en oud door deze muziek wordt aangesproken, vooral in een live setting.

Vanaf november dit jaar is Wrâldfrysk te boeken!

Duur: 2 x 45 minuten
Richtprijs: € 950,- exclusief 6% BTW en lichtinstallatie  

In overleg zijn eventuele andere prijzen/afspraken mogelijk!

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met:
David Lelieveld
Reidplom 20
9254 JK Hardegarijp
Tel: 0511-842270
Mob: 06-28803670
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Internet: www.doedeveeman.nl, www.remolino.nl.