Op Folkwoods 2007 staat een bijzonder concert gepland. De Veldhovense Folkaholics gaan optreden met Fanfare en Tamboerkorps Heide Echo uit Knegsel, een project waar de jongens graag meer mee willen doen. Joris Barnier stuurde ons het volgende bericht, waarin hij programmeurs oproept om contact op te nemen.

De Folkaholics zijn een jonge Veldhovense Ierse Folkgroep die muziek maakt die uitgaat van en geïnspireerd wordt door de Ierse Volksmuziek. Inmiddels zijn deze 6 jongens zo'n 5 jaar aan de weg aan het timmeren met ondertussen een behoorlijke lijst optredens. Tijdens al deze optredens staan ze altijd garant voor een feestje met muziek die meegezongen kan worden en waarop je niet stil kan blijven staan.

Maar wat gebeurt er nu als deze band zich laat begeleiden door een 60-koppige fanfare? Dan wordt het een groot gezellig overweldigend muzikaal geheel wat nog nooit eerder vertoond is. Dit is het geval geweest op het Keltisch Concert van Fanfare en Tamboerkorps Heide Echo uit Knegsel, de jongens werden gevraagd, kwamen, zagen en overwonnen. Met als resultaat een geslaagde avond met niets dan lovende reacties. Hier moesten we meer mee gaan doen, vonden alle deelnemers. Plannen werden gemaakt, meer nummers samen, de bestaande 8 moeten verdubbeld worden zodat er een volledig uur samen gespeeld kan worden. Dit afgewisseld met 2 knallende nummers door enkel de fanfare, moeten het spektakel gaan vormen.

Maar waar gaan we spelen? Het Folkwoods festival in Eindhoven, dé geschikte locatie voor folk én waar de organisatie niet bang is voor een experiment. Dat was al vrij snel geregeld en staat al vast. Maar al deze energie en voorbereiding voor één optreden? Dat natuurlijk niet, dus zijn we op zoek naar meerdere locaties om dit project te mogen presenteren. Heeft u, of weet u een locatie waar dit mogelijk is, neemt u dan contact met ons op. Ons e-mail adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen kan ook, 06-14568701.

Met vriendelijke groet,

Joris Barnier

Meer info over de Folkaholics is te vinden op: www.folkaholics.nl.