Stel je voor: een ontspannen zondagmiddag bij een kasteel, een mooie tuin, een gezellige herberg met terras, zon, mensen, en geen muziek!! Dat kan natuurlijk niet, vandaar deze oproep. Dat mailt Hans Koershuis, die vanaf 17 juni in 's-Heerenberg sessies gaat organiseren in Heeren dubbel. Muzikanten worden allen uitgenodigd te komen.

Hans schrijft:
 
Nadat we in december 2006  in 's-Heerenberg kwamen wonen, kwam bij mij de sessie koorts boven drijven. Deze stad is er prima voor geschikt. Waar en hoe begint zoiets dan? Oproep plaatsen op diverse sites, contacten leggen met uitbaters hier in de stad, en afwachten tot er een hele poos achter elkaar niets gebeurt. Dat kan lang gaan duren dus doorgezocht en een uitbater gevonden in de vorm van Heeren Dubbel. Geen idee waar zich de naam aan ontleent, maar krijgen we vast nog te horen. Met tennis zal het niet van doen hebben.

De locatie ligt op het terrein van Huis Bergh met een terras ervoor waar we van de herbergier de toestemming hebben ons muzikaal uit te leven. Bij mooi weer lekker buiten en bij slecht weer.....ja kan gewoon binnen in de ontvangstruimte.
 
Dus concreet tot nu toe is het volgende bekend:
Elke derde zondag van iedere maand, met uitzondering van de maand augustus, sessie in 's-Heerenberg vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur met een kleine uitloopruimte.
De eerstvolgende geplande sessie zou dan plaatsvinden op: 17 juni aanstaande.
 
Uitgangspunt is een Folk-sessie. Dat kan Ierse muziek zijn maar ook Schots, Bretons, Hollands, Blues, zolang het maar Folkmuziek is, zijn de duimen omhoog. Vragen over de sessies kunnen op onderstaande communicatiemogelijkheden losgelaten worden. Heeren Dubbel stelt hun ruimte / accommodatie ter beschikking maar hebben het al druk genoeg zonder ons.
 
Ook groepen zijn van harte uitgenodigd te komen want dat is denk ik bij alle beginnende sessies een hiaat. Wat kennen we wel en wat niet. Inspelen duurt gewoon ff dus als opstart is het ideaal als er mensen tussen zitten die al langer samen spelen.

Verdienen doen we er niks mee maar dat moge bekend zijn. Zal al mooi zijn als we als muzikant een paar drankjes kunnen lospeuteren bij Heeren Dubbel, maar daarover is nog niet gesproken. Eerst maar eens presteren en sfeer brengen.
 
Bezoekadres:
Grand-café Heeren Dubbel
Hof van Bergh 8
's-Heerenberg
 
De bereikbaarheid:
Openbaar vervoer: vanaf NS-station Doetinchem of DB-station Emmerich: bus 24 naar 's-Heerenberg. Voor meer informatie over de bereikbaarheid van kasteel Huis Bergh met het openbaar vervoer, klik op www.9292ov.nl.
 
Eigen vervoer: via snelweg Arnhem-Oberhausen (A12), afrit 30, richting
's-Heerenberg; of via Duitsland: snelweg vervolgen (Autobahn 3), afrit Emmerich.
Vervolgens borden 's-Heerenberg volgen. In 's-Heerenberg volgt u de borden Huis Bergh. Bij het kasteel en bij het voormalige Gouden Handen kunt u vrij parkeren.
 
Groeten en tot gauw.
 
Hans Koershuis
Thuis: (+31) (0) 314 665903
Mobiel: 06 51400159
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.