Hoe maak je muziek voor games? Waar gaat het heen met het auteursrecht? Hoe pak je het als ensemble/musicus goed aan op internet? En hoe moet je je eigenlijk gedragen? Muziek Centrum Nederland (MCN) organiseert nog deze lente enkele informatieve muziekcafés voor musici, componisten en andere professionals uit het muziekveld. Steeds over actuele onderwerpen, en daarna natuurlijk een gezellige borrel.
 

De muziekcafés zijn gratis, en vinden plaats op de nieuwe locatie, Rokin 111 te Amsterdam.
Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan door een email te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan! Maar uiterlijk steeds een week voor het betreffende muziekcafé.
 
Muziekauteursrecht, nu en in 2015
Donderdag 17 april 2008
De inning van auteursgelden is de laatste jaren gemoderniseerd. Wat heb je daar aan? Maar vooral: wat kan er de komende jaren nog meer vernieuwd worden aan het auteursrecht en de vergoedingen daarvoor? Paul Keller van Creative Commons, Willem Wanrooij van BUMA/STEMRA en dé entertainmentjurist van Nederland, Hans Bousie, geven hun visie.

14:15 ontvangst
14:30 start programma
16:30 borrel
 
Koppen dicht!!! Stilte aub...
Donderdag 8 mei 2008
Wordt er te veel gepraat tijdens popconcerten? Juist te weinig bij klassieke concerten? Hoe verschuift de concertetiquette? Welke rol speelt de commercie hierin? Popmusici, klassieke musici, concertetiquette-expert Cas Smithuijsen én uzelf bespreken deze heikele onderwerpen.

15:45     ontvangst
16:00     start programma  
16:45     borrel
 
Klassieke karaoke?
Zaterdag 24 mei 2008
Al vanaf 1959 combineerde Ton Bruynèl elektronica met klassieke instrumenten tot een fascinerende klankrijkdom. Sindsdien is de belangstelling voor dergelijke muziek steeds groter geworden. Wat komt er allemaal kijken bij het uitvoeren, en waar moet je extra aandacht aan schenken? Is de elektronica een aanvulling, een keurslijf of een creatieve partner? Hoe werken componist, musicus en technicus samen? We schenken aandacht aan de muzikaal succesvolle combinatie van partituur en geluidsband; daarna volgt een blik naar nieuwe ontwikkelingen. Ton Bruynèl combineerde zijn muziek al met andere disciplines. En tegenwoordig groeien tapemuziek, live-elektronica en multimedia steeds meer naar elkaar toe.
 
Drie experts verzorgen 's ochtends een workshop: Annelie de Man, Jorge Isaac en Jan Panis.
Na de lunch presenteren componisten en andere experts hun werk en hun ideeën, gevolgd door een forumdiscussie en een borrel. In de tentoonstellingsruimte zijn voorbeelden van composities voor instrumenten en elektronica te bekijken en te beluisteren.

9:45 ontvangst
10.00 start programma
16.30 borrel
Alleen het middagprogramma bijwonen kan ook, meld dit dan bij je aanmelding.
 
Muziek voor Games
Donderdag 29 mei 2008
De games-sector wint in rap tempo aan belang. Dus ook de muziek die ervoor nodig is. Hoe zit die sector in elkaar? Hoe maak je muziek voor games? En wat zijn de toekomstige applicaties en kansen? Johan van den Wijngaarden en Thomas Pearce van Coded-Illusions en Streamline Sounds maken u bekend met de sector en geven tips hoe u aan de slag kunt. De Waag Society vertelt over nieuwe mogelijkheden van educatieve games.

14:15 ontvangst
14:30 start programma
16:30 borrel
 
Succes met nieuwe media
Donderdag 12 juni 2008
Hoe kunnen jazz- en klassieke musici succes boeken met behulp van de nieuwe media? Enkele lessen uit verschillende genres. Nuttige tips, informatie en inspiratie door onder meer Dagmar Heijmans van Sellaband en David Bazen van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook muziek én tips van Hyves-succesband Nou En.

14:15 ontvangst
14:30 start programma
16:30 borrel