Alweer is het voortbestaan van De Concertzender (met heel wat folk en wereldmuziekprogramma's) in gevaar. Na het moeizaam weer opbouwen van een eigen plek op de kabel, na verdreven te zijn van hun plek voor de doorgifte van Radio 6, dreigt ditzelfde nu wéér te gebeuren. Bovendien zijn er redenen om aan te nemen dat sluiting van de Concertzender gepland is. Het publiek kan zijn steun betuigen aan de zender.

Op de site van de Concertzender is het volgende bericht te lezen:

Recent hebben wij vernomen dat de Publieke Omroep voornemens is om deradio-doorgifte van de Concertzender te laten stoppen. Dit geldt voorlopig voor doorgifte voor de analoge kabel (waaronder de regio's Haarlem, Leeuwarden en Gouda) alsmede voor de landelijke dekking die de Concertzender heeft via de digitale ether (Digitenne).

De reden die aangedragen wordt, is dat de Concertzender doorgifte van Radio 6 via analoge kabel in gevaar brengt. Radio 6 is twee jaar geleden opgericht en kreeg de plek op de kabel waar de Concertzender tot dan toe op uitzond. Vanaf dat moment is de Concertzender weer begonnen met het opbouwen van een eigen plek op de kabel, en dat is op een aantal plekken gelukt.

Eerder deze maand werd de Concertzender al opgeschrikt doordat een voorgenomen besluit om de radiozender op te heffen vroegtijdig door de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) naar buiten was gebracht. Dit geldt voorlopig voor doorgifte voor de analoge kabel, waaronder de regio's Haarlem, Leeuwarden en Gouda) alsmede voor de landelijke dekking die de Concertzender heeft via de digitale ether (Digitenne).

Steun ons!
Uiteraard doen wij er alles aan om dit voorgenomen besluit te voorkomen.

U kunt ons hierin steunen door hier uw mening over te geven. Dit kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.concertzender.nl.