Bert Ramaekers en Crispijn Oomes organiseren een kennismaking met wereldmuziek. Dit najaar geven ze 5 avonden cursus over de muziek uit respectievelijk Balkan en Oost-Europa, het Midden-Oosten, het  Verre Oosten, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en het Iberisch schiereiland.

EEN MUZIKALE WERELDREIS
een cursus van vijf avonden van 21 oktober t/m 17 december 2008 te Zutphen
zie www.wereldmuziek.nl

De wereldmuziek zit in de lift. De CD-verkoop daalt in alle muziek-genres, maar de verkoop van wereldmuziek-CD's stijgt voortdurend. Ook zijn er steeds meer mensen die wereldmuziekconcerten en -festivals bezoeken. Daardoor leeft er bij veel mensen de behoefte om meer aan de weet te komen over de herkomst, de sociale functie en de oorsprong van de wereldmuziek. De Zutphense liefhebbers en kenners van de wereldmuziek Bert Ramaekers en Crispijn Oomes voorzien in deze behoefte met een korte cursus "Muzikale Wereldreis". Gedurende vijf avonden maken zij de cursisten wegwijs in de wereld van vreemde instrumenten, vreemde ritmes en vreemde toonladders.

De cursus staat open voor absolute leken op dit gebied, maar ook mensen die al een tijdje geïnteresseerd zijn in de wereldmuziek, zullen er beslist nieuwe dingen leren. Er wordt ruimschoots aandacht geschonken aan de beste artiesten, de beste CD-labels en de beste websites op dit gebied, zodat de cursisten leren zelf de weg te vinden naar de mooiste wereldmuziek.

De bijeenkomsten worden gehouden in de Mariaschool, Tengnagelshoek 6 te Zutphen, telkens van 19.30-22.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:
Dinsdag 21 oktober: Balkan en Oost-Europa
Woensdag 5 november: Midden-Oosten
Woensdag 19 november: Verre Oosten
Woensdag 3 december: Midden- en Zuid-Amerika
Woensdag 17 december: Afrika en het Iberisch schiereiland,

De cursuskosten bedragen € 75,-. U schrijft zich in door dit bedrag uiterlijk 5 oktober over te maken op bankrekening 498177289 t.n.v. Stichting Pentaton te Deventer, o.v.v. ‘Muzikale wereldreis'. Vergeet niet uw adres bij de overschrijving te vermelden. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Bert Ramaekers, tel. 0575-562958 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.wereldmuziek.nl.