Op zaterdag 18 oktober 2008 organiseert Muziekmozaïek, Impulscentrum voor Folk en Jazz, dé Folk- en Jazzdag in CC De Ploter in Ternat (B). Het wordt een ontmoetingsdag voor folk- en jazzmuzikanten, -organisatoren en -liefhebbers. In elk lokaal van De Ploter vallen die dag gratis workshops te beleven, en verder zijn er optredens in alle hoekjes, adviesloketten langs de muren, tentoonstellingen onder en boven de tafels en een avondprogramma op het podium van de schouwburg met folk- en jazzmuzikanten, My Folky Valentine genaamd.

Wat staat er tijdens de Folk- & Jazzdag allemaal op het programma?

-Gratis workshops: Podiumprésence met André Lefèvre (14u en 15u45), Ritmiek met Chris Joris (14u), Promotie van muziekgroepen met Katrien Van Remortel (14u en 15u45), Soundcheck met Eric Janssens (17u30), Liedteksten schrijven met Gerry De Mol (14u en 15u45), Jazzinitiatie met Filip Verneert (17u30) en Folkgeschiedenis met Marc Vandemoortele (15u45).
-Adviesloketten van Sabam (voor vragen over auteursrechten), Kunstenloket (voor vragen over kunstenaarsstatuut, kleine dagvergoeding enz.) en Fortis (ivm instrumentenverzekering en B.A. en ongevallenverzekering).
-Muziekmarkt met info over Muziekmozaïek, zoekertjes- en affichemuur, cd-shop enz.
-Jamruimte met optredens, vanaf 15u30, van Furik, My Groovy Sisters, Sakura en Witlof Ensemble
-De schatkamers van folk en jazz met oude platen, partituren, liedboeken en naslagwerken
-Muzikale kinderanimatie
-My Folky Valentine: een avondprogramma met een speciaal voor de gelegenheid samengestelde band van topmusici (o.l.v. Wim Claeys en Filip Verneert, met  Tine Devolder, Peter Vandendriessche, Paul Flush, Roman Korolik, Louis Favre en Ilse Duyck) die folktraditionals in een jazzjasje steken en jazzstandards een folkkleedje aanmeten (20u30).

Praktisch
Zaterdag 18 oktober 2008, Folk- en Jazzdag vanaf 13u30 in cc De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat (B)
Dagactiviteit gratis, avondprogramma €5

Info en inschrijvingen (voor de workshops):
Muziekmozaïek vzw, 02 532 28 38, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.muziekmozaiek.be.