MICHAEL DE JONG en FREDDIE WHITE bezorgden de aanwezigen tijdens de Crossroads-sessies afgelopen woensdag een heerlijk avondje muziek, zo mailt ons Jos van den Boom van het radioprogramma Crossroads van de lokale omroep BRTO in Bergen op Zoom. Hij schreef er een recensie over en stuurde ons bijgaande foto's, die hij die avond maakte. Het BRTO-radioprogramma Crossroads stelt zich al enkele jaren ten doel haar luisteraars attent te maken op goede rootsmuziek. Sinds mei 2001 doet zij dat niet alleen door wekelijks aandacht te besteden aan de nieuwste cd-releases maar organiseert zij daarnaast maandelijks een akoestische sessie waar belangstellenden gratis bij aanwezig kunnen zijn.
In het afgelopen maanden brachten uiteenlopende artiesten als Slaïd Cleaves, Lynn Miles, Iain Matthews, J.W. Roy, Astrid Young, Remmelt & Muus with Femke, The Yearlings, Homesick & the Louisiana Men, Eugene Ruffolo en Barrelhouse een bezoek aan de studio van de Bergse lokale omroep.
Woensdag 27 november 2002 was het dus de beurt aan de in Dordrecht wonende globetrotter Michael de Jong en de tegenwoordig in Boston residerende Ier Freddie White. Uitzending De opnames van de sessies van De Jong en White zullen in de komende weken te horen zijn in Crossroads, het rootsmuziekprogramma van de BRTO dat iedere vrijdagavond van 20 tot 22 uur in de lucht is (herhaling op zaterdagmiddag om 12.00 uur!).
Daarnaast worden de opnames ter beschikking gesteld aan de volgende lokale omroepen:
Winschoten (Alt-country Cooking), Hoorn (Long Distance) en Koudekerke aan de Rijn (Under the Tree).
Volgende sessie De volgende sessie is al aanstaande woensdagmet Wyckham Porteous & surprise act. Wie de Crossroads-sessies GRATIS bij wil wonen kan plaatsen reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intense vertolkingen

- door Jos van den Boom -
Door de warmte van de televisiespots liep de temperatuur in de studio van de BRTO behoorlijk op. Toch had het overgrote deel van het ongeveer 50 koppen tellende publiek kippenvel. Dàt had alles te maken met de indrukwekkende sessies van Michael de Jong en Freddie White. Hoewel qua muziekstijl behoorlijk van elkaar verschillend, wisten beide door de wol geverfde singer/songwriters het publiek in het hart te raken. Zelden vertolkten de muzikale gasten van het radioprogramma Crossroads hun liedjes zó intens als Michael en Freddie dat deze avond deden.

Indrukwekkend
Michael de Jong heeft in de afgelopen weken een intensieve tour door het land gemaakt ter promotie van zijn nieuwe album "Last chance Romance", een prachtige verzameling liedjes die op een bijzonder integere wijze zijn relatie beschrijven met Jessie. Die Jessie moet overigens wel een héél bijzondere vrouw zijn want ze heeft als het ware de muze in Michael flink aangewakkerd. Ondanks die zware tour, die een ware aanslag moet hebben gevormd op zijn conditie, vertolkte Michael zijn liedjes met een intensiteit en energie die weinigen hem zullen kunnen nadoen. Drie daarvan waren zelfs spiksplinternieuw en nog niet (eerder) opgenomen. De set, die eigenlijk maar 45 minuten zou duren, liep uit tot bijna één uur en 10 minuten. Het publiek vond het prachtig. Het genoot van A tot Z.

Volksheld
Evenzeer werd het gitaarwerk en de zang van de van oorsprong Ierse Freddie White gewaardeerd. Tijdens zijn sessie van ruim één uur bracht deze singer/songwriter, die in eigen land als een volksheld wordt beschouwd, liedjes uit zijn inmiddels ruim 25 jaar omspannende carrière. Een breed scala aan songs, waaronder veel covers van grootheden als Randy Newman, Tom Waits en Frank Zappa. Maar ook Freddie's eigen liedjes gingen er in als koek. Na afloop bestond er dan ook veel interesse voor het aanschaffen van Freddie's meest recente release, de dubbelaar "Lost & Found", een bundeling van zijn in 1979 respectievelijk 1981 uitgebrachte eerste twee soloplaten.