Vorig jaar nam de Vlaamse radiozender Radio 1 afscheid van het gespecialiseerde donderdagse 2 uur durende folkprogramma De Groote Boodschap. Nu komt het in een afgeslankte vorm terug in de vorm van Exit Plus Folk met als presentator good old Jan Vanlangendonck, elke woensdagavond van 23 tot 24 uur.

Afgelopen jaar was op dat tijdstip al folkmuziek te horen, zij het in een non-stop-versie. De webcast-versie had nog steeds een presentator, de van De Groote Boodschap bekende Jan Vanlangendonck. De VRT heeft nu besloten om met ingang van september  Vanlangendonck ook weer het folkprogramma Exit Plus Folk op Radio 1 te laten presenteren. De samensteller is oud-Groote Boodschap-producer Marc Vandemoortele. Oude tijden keren dus terug, met dien verstande dat het folkprogramma in tijdsduur is gehalveerd.     

Overigens heeft de VRT besloten alle gespecialiseerde muziekprogramma's, 's avonds van 23 tot 24 uur onder de noemer Exit Plus, weer te laten presenteren door vaste presentatoren. Elke doordeweekse avond komt in 'Exit Plus' een specifiek muziekgenre aan bod. De Radio 1-specialisten geven van 23 uur tot middernacht een wekelijkse update van wat er reilt en zeilt binnen de genres. Mark Lefever belicht op maandag de blues en op dinsdag de soul, Jan Vanlangendonck op woensdag folk en  kleinkunst, en Annabelle Van Nieuwenhuyse op  donderdag de wereldmuziek.

Zie ook www.radio1.be.