De Nederlands-Duitse singer-songwriter Johan Meijer is woensdagavond 3 november te gast in het streektaalmuziekprogramma Twij Deuntjes veur Ain Cent op Radio Noord. Presentator Henk Scholte heeft in zijn programma een uitgebreid interview met Johan Meijer, die ook een aantal liedjes live voor het voetlicht zal brengen.
Johan Meijer is een Nederlands-Duitse singer-songwriter die opgroeit in Frankfurt am Main en tegenwoordig woont in Amersfoort en Berlijn. Hij verzamelt sinds zijn jeugd liederen uit verschillende Europese landen, folklore en songs van liedjesmakers. Meijer treedt sinds begin jaren '80 deels met gastmusici op in Duitsland, Polen, Nederland, Rusland en Engeland.
Johan Meijer vormt sinds midden jaren '90 een vertalersduo met partner Diete Oudesluijs. Tot nu toe zijn 5 cd's verschenen, waarvan 4 in het Nederlands. Een Duitstalige dubbel-cd Europeana? Raum & Zeit staat op stapel.

De uitzending begint woensdag 3 november 2010 om 18:00 uur en is live te beluisteren via internet: http://www.rtvnoord.nl/radio/. Daarna kan het programma nog een week lang herbeluisterd worden.