De Groninger singer/songwriter Harry Niehof is woensdagavond 10 november te gast in het streektaalmuziekprogramma Twij Deuntjes veur Ain Cent.

Presentator Henk Scholte heeft in zijn programma een uitgebreid interview met Harry Niehof. De zanger zal ook een aantal liedjes live voor het voetlicht brengen van zijn binnenkort te verschijnen dubbel-CD “Golf noa Golf”.

Singer/songwriter Harry Niehof staat in het noorden van het land flink in de schijnwerpers sinds het verschijnen van zijn Groningstalige cd’s Cuba Blues (met Los Bomberos), Altied onderwegens en zijn meest recente, Straks is t weer janken, waarvoor hij in maart 2008 de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden won.

Voordat Niehof in 2003 in zijn eigen taal ging zingen, heeft hij tientallen jaren lang alles gespeeld wat hem aansprak: folk, blues, rhythm & blues en soul. Zijn percussieve akoestische gitaarspel, waarin hij elementen uit de blues en de Britse folk omsmeedt tot een eigen idioom, vormt een volmaakte begeleiding voor zijn Groningse teksten.

De komende tijd gaat Harry op tour langs de noordelijke theaters met zijn programma “Van Middelsom noar Madrid”.

 

De uitzending begint woensdag 10 november 2010 om 18:00 uur en is live te beluisteren via internet: http://www.rtvnoord.nl/radio/. Daarna kan het programma nog een week lang herbeluisterd worden.